O klubu

Predstavitev ŽKK Domžale

Ženski košarkarski klub Domžale je klub s tradicijo, ustanovljen leta 1993. Po odločbi Ministrstva za šolstvo in šport, iz leta 2008, je ŽKK Domžale uvrščeni med društva, ki delujejo v javnem interesu.

Vse od leta 2012, ko je Košarkarska zveza Slovenije uvedla obvezno licenciranje za klube, ki igrajo v prvi slovenski ženski košarkarski ligi, je naše finančno poslovanje revidirano tudi s strani neodvisne revizije. Z izdano licenco je vsako leto potrjeno kvalitetno delovanje kluba.

Delo poteka po piramidnem sistemu, ki temelji na selekcioniranju deklic iz lastne šole košarke, ki poteka na osnovnih šolah iz Domžal ter okolice.

V ekipah ŽKK Domžale redno trenira preko 100 deklet, ki barve kluba zastopajo v pionirskih, kadetskih, mladinskih ter članskih vrstah.

Za strokovno delo skrbijo izkušeni trenerji s primerno izobrazbo, hkrati pa pod njihovim vodstvom  nabirajo izkušnje mlajši trenerji, ki jih vključujemo v delo šole košarke. Vsi trenerji se redno dodatno izobražujejo na seminarjih, ki jih organizira KZS.

Poslanstvo

Vsem dekletom želimo omogočiti, da v naši družbi spoznavajo osnove športa, zdravo preživljaje prostega časa, tistim najbolj predrznim, pa pravi košarkarski razvoj, pod vodstvom izkušenih trenerjev.

Vizija

Razvijamo in poskušamo tekmovalno doseči tako raven košarke, kot jo omogoča razvitost in gospodarska moč okolja, v katerem živimo.  Ime našega kluba in tistih, ki nas podpirajo, mora postati preppoznano v Sloveniji in v regiji.

Cilji

Da bi se uspehi in predvsem kvalitetno delo z mladimi nadaljevalo, želimo v klubu delo na strokovnem in organizacijskem področju vsako leto nadgrajevati s cilji:

 • Razvoja dejavnosti Igriva košarka, ki je namenjena dekletom od 6-9 leta starosti. Z njo deklice na zabaven in zanimiv način razvijajo osnovno motoriko gibanja  in spoznavajo košarko na igriv način.
 • Razvoja prepoznavne košarkarske šole ŽKK Domžale pod geslom »POSTANI KOŠARKARICA«. Šola košarke je namenjena dekletom od 10-14 leta starosti in so še brez košarkarskih izkušenj. V šoli košarke dekleta spoznajo osnovne košarkarske elemente, začnejo izvajati motorično zahtevnejše gibe. Primarni cilj pa je uživanje v športu, zdravo in kvalitetno preživljanje prostega časa in druženje z vrstnicami. Svoj napredek preverjajo z vrstnicami iz drugih šol in v šolskih košarkarskih tekmovanjih. Šola košarke že poteka na šolah OŠ Rodica, OŠ Domžale, OŠ Preserje, OŠ V. Perka, OŠ Trzin.
 • Stalen razvoj tekmovalnih selekcij v starosti od 11let naprej: U-11, U-13, U-15, U-17, U-19, članice. V selekcijah dekleta igrajo pravo košarko, gradijo svoje znanje korak za korakom s ciljem, da se vključujejo v člansko selekcijo ŽKK Domžale, reprezentančne selekcije ter zastopajo barve ŽKK Domžal in Slovenije. Ekipe tekmujejo v ligaških tekmovanjih, ki jih organizira KZS in na različnih turnirjih.
 • Mladim igralkam želimo omogočiti kvalitetni razvoj, s ciljem postati  odskočna točka najbolj perspektivnim mladim košarkaricam in jim omogočili napredovanje v najbolj zahteven profesionalni nivo.
 • Doseči takšno prepoznavnost, ki bo magnet za sponzorje in druge podpornike našega delovanja.
 • Sodelovanje s starši ter drugimi partnerji v ožji in širši okolici tako, da organiziramo ali se aktivno vključujemo v akcije, ki povezujejo sorodna društva, mednarodno sodelovanje in dobrodelnost.

Vrednote

V ŽKK Domžale gojimo in s klubskimi gesli povezujemo naslednje vrednote:

 • Igranje za ŽKK Domžale je častno;
 • Spoštuj sebe, soigralke, starše, trenerje, nasprotnice, sodnike in okolico v kateri delujemo.
 •  »Dajmo punce«  na treningih in tekmah delamo maksimalno zavzeto, vsak dan posebej se trudimo po svojih najboljših močeh in tako vse bolj napredujemo.
 • »Ena ekipa, eno srce« vsaka posameznica je del ekipe in vsaka mora izkoristiti priložnost, da postane njen aktivni element, želimo, da dekleta na parketu skupaj dihajo kot ena, da jim utripa skupno srce, saj lahko le skupaj veliko dosežejo.

Menimo, da bomo z dobrimi rezultati in prepoznavnostjo našega dela prepričali organizacije, da imajo od tega koristi tudi same in nam pri uresničitvi teh ciljev tudi finančno in materialno pomagajo. Tiste, ki pa že danes prepoznate vrednost našega dela, vas vabimo, da stopite v stik z nami in prepričani smo o skupnem uspehu.

Napovednik
 • pon
  21
  Avg
  2017
  pet
  25
  Avg
  2017

  Prirpave ŽKK Domžale

  8:00Postojna
DONACIJA DOHODNINE!
Pokrovitelji