Predstavitev ŽKK Domžale

Prva ženska ekipa v Domžalah se je izoblikovala že v letu 1953 in od takrat naprej se je ženska košarka igrala na tem območju v različnih organizacijskih oblikah. Zaradi boljše in lažje organizacije dela znotraj kluba, se je v letu 1993 ženska košarka združila v samostojen klub #Ženski košarkarski klub Domžale#.

Vse od takrat se je delo razvijalo v vseh starostnih kategorijah in izoblikovala samostojna šola košarke, delavci v klubu pa so ves čas skrbeli, da se tradicija uspešno nadaljuje še danes.

Najboljši rezultati naših ekip:

 • ŽKK Domžale so podprvakinje pokala članic v letu 2013 in 2014
 • ŽKK Domžale so četrto uvrščena ekipa v 1.SKL v sezoni 2013/2014
 • ŽKK Domžale so tretja ekipa mladink v Sloveniji za sezono 2013/2014
 • Pionirke: 2 x 3. mesto v državnem prvenstvu,
 • Kadetinje 3×4.mesto v državnem prvenstvu.

Po odločbi Ministrstva za šolstvo in šport, iz leta 2008, je ŽKK Domžale uvrščeni med društva, ki delujejo v javnem interesu.

bot6

Vse od leta 2012, ko je Košarkarska zveza Slovenije uvedla obvezno licenciranje za klube, ki igrajo v prvi slovenski ženski košarkarski ligi, je naše finančno poslovanje revidirano tudi s strani neodvisne revizije. Z izdano licenco je vsako leto potrjeno kvalitetno delovanje kluba.

Delo poteka po piramidnem sistemu, ki temelji na selekcioniranju deklic iz lastne šole košarke, ki poteka na osnovnih šolah iz Domžal ter okolice.

V ekipah ŽKK Domžale redno trenira 70 deklet, ki barve kluba zastopajo v pionirskih, kadetskih, mladinskih ter članskih vrstah.

Za strokovno delo skrbijo izkušeni trenerji s primerno izobrazbo, hkrati pa pod njihovim vodstvom  nabirajo izkušnje mlajši trenerji, ki jih vključujemo v delo šole košarke. Vsi trenerji se redno dodatno izobražujejo na seminarjih, ki jih organizira KZS.

Poslanstvo

Vsem dekletom želimo omogočiti, da v naši družbi spoznavajo osnove športa, zdravo preživljaje prostega časa, tistim najbolj predrznim, pa pravi košarkarski razvoj, pod vodstvom izkušenih trenerjev.

Vizija

Razvijamo in poskušamo tekmovalno doseči tako raven košarke, kot jo omogoča razvitost in gospodarska moč okolja, v katerem živimo.  Ime našega kluba in tistih, ki nas podpirajo, mora postati prepoznano v Sloveniji in v regiji.

Cilji

Da bi se uspehi in predvsem kvalitetno delo z mladimi nadaljevalo, želimo v klubu delo na strokovnem in organizacijskem področju vsako leto nadgrajevati s cilji:

 • Razvoja prepoznavne košarkarske šole ŽKK Domžale. Šola košarke je namenjena dekletom od 10-14 leta starosti in so še brez košarkarskih izkušenj. V šoli košarke dekleta spoznajo osnovne košarkarske elemente, začnejo izvajati motorično zahtevnejše gibe. Primarni cilj pa je uživanje v športu, zdravo in kvalitetno preživljanje prostega časa in druženje z vrstnicami. Svoj napredek preverjajo z vrstnicami iz drugih šol in v šolskih košarkarskih tekmovanjih.
 • Razvoja dejavnosti Igriva košarka, ki je namenjena dekletom od 6-9 leta starosti. Z njo deklice na zabaven in zanimiv način razvijajo osnovno motoriko gibanja in seveda spoznavajo košarko na igriv način.
 • Stalen razvoj tekmovalnih selekcij v starosti od 11let naprej: U-11, U-13, U-15, U-17, U-19. V selekcijah dekleta igrajo že pravo košarko, gradijo svoje znanje korak za korakom s ciljem, da se vključujejo v reprezentančne selekcije in zastopajo barve ŽKK Domžal in Slovenije.
 • Tekmovanje v članski kategoriji, katere ogrodje ekipe predstavljajo v lastni košarkarski šoli vzgojene igralke.
 • Vzpodbujamo dobrodelnost in pomoč šibkim tako, da se vključujemo v dobrodelne akcije in omogočamo dekletom iz socialno šibkih družin vadbo v našem klubu.

Skrbimo za vrednote vseh članov, uspeh vseh igralk, povezanost s starši in prepoznavnost sponzorjev.

Vrednote

V ŽKK Domžale gojimo in s klubskimi gesli povezujemo naslednje vrednote:

 • Igranje za ŽKK Domžale je častno;
 • Spoštuj sebe, soigralke, starše, trenerje, nasprotnice, sodnike in okolico v kateri delujemo.
 •  »Dajmo punce«  na treningih in tekmah delamo maksimalno zavzeto, vsak dan posebej se trudimo po svojih najboljših močeh in tako vse bolj napredujemo.
 • »Ena ekipa, eno srce« vsaka posameznica je del ekipe in vsaka mora izkoristiti priložnost, da postane njen aktivni element, želimo, da dekleta na parketu skupaj dihajo kot ena, da jim utripa skupno srce, saj lahko le skupaj veliko dosežejo

ena ekipa eno srceMenimo, da bomo z dobrimi rezultati in prepoznavnostjo našega dela prepričali organizacije, da imajo od tega koristi tudi same in nam pri uresničitvi teh ciljev tudi finančno in materialno pomagajo. Tiste, ki pa že danes prepoznate vrednost našega dela, vas vabimo, da stopite v stik z nami in prepričani smo o skupnem uspehu.