Članice daleč od presenačenja

12. decembra, 2012

1. SKL ŽKK DOMŽALE : ATHLETE CELJE 62:81 (11:26, 15:22, 19:18, 17:15)
Boada Xairo 31, Ivanc 9;

 

Athlete Celje v Domžalah ni prepuščal stvari naključju. Aktualne slovenske državne prvakinje so bile od domače zasedbe boljše z 62:81.

Helena Boada Xairo je z 31 točkami in indeksom uspešnosti 23 (cela ekipa 57) nedvomno prvo ime srečanja,.  Athlete, je tekmo začel brez štirih pomembnih členov ekipe , medtem, ko mi nismo mogli računati na poškodovane: Annamario Prezelj, Romano Vuković, Kristino Pavli in Vanjo Tajher.  Naša ekipa je na začetku 16. minute še uspela izenačiti na 11:11, Štajerke pa so nato stopile na plin in dosegle 21 zaporednih točk (11:32). Kljub nekoliko boljši igri v nadaljevanju, kjer so se nekatere igralke končno predramile in pokazale, da se z borbenostjo lahko veliko nadoknadi, je razlika iz prvega polčasa skopnela le za 3 točke.

Heleni je z devetimi točkami sicer sledila Nina Ivanc, a vse preveč igralk je bilo »rezerviranih« in neodločnih. Prav tako pa ima naša ekipa še vedno preveč težav s skokom za odbitimi žogami, saj smo jih tokrat nasprotnicam prepustili kar 63. To je pa tudi odločilen moment v igri, saj nasprotnice tako praktično igrajo napad, dokler ne dosežejo koša.

Vsekakor se bo v naslednjih dneh ugotovilo ali imamo in katere so te igralke, ki so iz pravega testa in bodo izkoristile dneve tekmovalnega premora za svoj napredek in skupni uspeh ekipe!

 

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado velikonja, trener Domžal:
“Tokrat nismo bili pravi, saj smo v prvem polčasu napravili preveč napak. Kot sem predvideval, nas je obdobje slabega obiska na treningih in poškodb vrglo iz ritma. Šele v drugem polčasu smo z borbenostjo uspeli vzpostaviti ravnotežje in ta del celo dobiti. A to je bistveno premalo. Sedaj je pred nami daljši tekmovalni premor, ki ga moramo dobro izkoristiti! Čestitke Athleteju Celju za dobro igro in zasluženo zmago!”