Članice pogumno proti AJM

12. decembra, 2009

Domžale – AJM 45:83 (11:20, 12:14, 13:19, 9:30)

Košarkarice Domžal so po katastrofalnem sobotnem porazu proti kranjskemu Triglavu prikazale popolnoma drug obraz in se mariborskemu AJM-ju dobro upirale vse do sredine tretje četrtine, nato pa morale priznati premoč nasprotnicam. Štajerke so na koncu slavile z 45:83.

V dresu Domžal se je tokrat strelsko najbolj izkazala Špela Lesjak, ki je dosegla 13 točk. Sledila ji je Romana Vukovič z 10 točkami in osmimi ulovljenimi odbitimi žogami. Na drugi strani je Ljubica Kure vknjižila 16 točk ter jim dodala po štiri skoke in podaj

Drago Klemenčič, trener Domžal: “Najprej čestitke gostjam za zmago in korektnost. Mi smo svoj cilj na tekmi izpolnili. Pokazali smo več želje, več samozavesti, predvsem pa borbe za vsako žogo. Zdržali smo do 26. minute, potem pa so gostje prevladale na igrišču. Kljub porazu sem s prikazanim zadovoljen. Verjamem, da našim nasprotnicam v prihodnjih tekmah ne bo lahko.”

Sergej Ravnikar, trener AJM-ja: “Preizkusili smo nekaj različnih obramb, vendar zelo nedosledno. Nekatere naše igralke so igrale podcenjujoče. Domača ekipa me je presenetila z požrtvovalno in prodorno igro.”