Članice v pokalu v 2.krog

5. oktobra, 2011

Z današnjo povratno tekmo v pokalu Slovenije za članice, smo dobili udeleženca 2. kroga. Naše članice so oslabljene, brez dveh igralk prve peterke, izgubile proti Pomurju z rezultatom : Rašica: Domžale 59 : 52 (16:13,17:16,13:13,13:10), toda zaradi višje razlike v Domžalah, so se  uvrstile v naslednji krog, kjer nas čaka Celje. 

ŽKK DOMŽALE: Smolnikar K , Brekalo N. 8, Kreft T., Gavranovič B. 2,  Dremel U. 7 (1:2), Ivanc 8 /2T/), Kotnik K. 6 (4:4), Klampfer E., Hozjan A, Vuković R. 18 /2T/ (4:4). Senčar T 3 (1:4)

Na povratno tekmo smo se odpravili brez štirih igralk, ki so na prvi tekmi dosegle kar 23 točk. Vendar smo uspeli dobro kontrolirati potek tekme, kar je dokaz, da imamo dolgo in konkurenčno »klop«.  Nikakor se nismo želeli zanašati na prednost 16 točk iz prve tekme in tako smo tudi pristopili k tekmi. Ekipi sta se večkrat zamenjali v vodstvu. Nazadnje smo vodili z rezultatom 23:27 v 17 minuti.  V zadnjem naletu v 37 minuti, ko smo zaostajali za 3 točke smo žal zaradi prevelike želje v protinapadih zapravili kar tri žoge, ki smo si jih priborili z dobro obrambo. Ne glede na poraz smo lahko z videnim zadovoljni. Predvsem borbenost in vztrajnost sta bili na visoki ravni. Pričakovano je bila povratna tekma težja, saj so bile domačinke bolj zagrete v svoji dvorani pred domačo publiko. Ob standardno uspešnih v naši ekipi je tokrat potrebno pohvaliti mladinke Dremel, Kotnik in Brekalo.