Članice v tretje solidno

18. januarja, 2016

S55_2942 1. SKL ZA ŽENSKE, 8. KOLO:

Sobota, 16. januarja:

DOMŽALE : ATHLETE CELJE 57:78 (8:21, 14:18, 20:17, 15:22)

Prikaz tekme-statistika

Še tretjič zapored v zadnjih 10 dneh so se naše članice srečale z zasedbo aktualnih prvakinj in podobno kot v pokalnem tekmovanju, so bile gostje zasluženo boljše.

Sicer smo lahko s potekom tekme tokrat veliko bolj zadovoljni, saj so se naše igralke, razen v prvi četrtini, veliko bolje upirale. A kvaliteta in energija je bila le bolj na strani nasprotnic, ki so si na začetku tekme pridobile občutno prednost, ko so povedle z 8:21.  A tokrat smo v treh četrtinah pokazali, da vendarle lahko odigramo in se vrnemo v igro tudi po začetnem zaostanku. Skoraj vse igralke so se tudi vpisale med strelke.

Razigralo se je tudi nekaj več domačih igralk kot po navadi, tako da so bile tudi nekatere igralke s klopi veliko bolj koristne. Še vedno imamo največ težav z izgubljenimi žogami in asistencami, saj se prav v teh dveh podatkih skriva bistvena statistična razlika med ekipama, tako da dobro vemo, kaj moramo še naprej popravljati.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Celjankam za zasluženo zmago. Po dveh visokih porazih je bila tekma psihološko težka za nas in verjetno tudi za nasprotnice. Kljub preveč napakam smo prikazali več kot pred tednom dni, kar je dobro.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Rezultat je odraz trenutnega stanja v ekipi. Čestitke ekipi Domžal za prikazano igro.”