Članice zmagale

8. maja, 2011

Za uspešen konec dneva pa so poskrbele “članice”, ki so z dobro obrambo premagale Pivko in tako dosegle prvo zmago v tej sezoni. Načakali smo s

PIVKA POSEBNA – DOMŽALE
56:58 (11:15, 19:10, 15:14, 11:19)

p50802031 

Po 26 porazih so svojo prvo zmago v tej sezoni državnega prvenstva za članice dosegle tudi košarkarice Domžal. Slednje so na gostovanju ugnale Pivko (56:58), ki tako ostaja edina ekipa brez zmage na članskem parketu.

Po izenačenem prvem polčasu so košarkarice Pivke prevzele pobudo ob koncu 17. minute in si do polčasa uspele ustvariti prvo manjšo prednost (30:25). Po trojki Tine Jakovina se je prednost domače zasedbe v 29. minuti prvič povzpela na deset točk (43:33), a tudi to ni bilo dovolj za skalp Domžalčank.

Slednje so namreč z delnim nizom 0:9 znova vrnile v igro (45:46). Dobro minuto pred koncem je Lara Klemenc izid poravnala na 56:56 in obetala se je napeta končnica. A Notranjke do konca tekme niso več uspele spraviti žoge skozi obroč, na drugi strani pa sta za zmago Domžal Barbara Poljašek in Ula Dremel prispevali po en prosti met.

V dresu Pivke je bila z 10 točkami najbolj razpoložena Nuša Klobučar, točko manj pa je ob osmih skokih prispevala Sara Meden. Na drugi strani je Špela Lesjak tekmo končala pri 16 tekmah, po osem pa sta jih dodali Ula Dremel in Lara Klemenc.

Drago Klemenčič:
“Pa se je zgodila – zmaga! Šest standardnih igralk članske ekipe, ki so bile odsotne, so kadetinje zamenjale več kot dostojno. Prispevale so akr tretino točk, skokov in pridobljenih žog. Pri zmagi pa smo imeli sicer kar nekaj sreče. čestitam mojim dekletom za potrpežljivost in borbo.”