Deklice U12 igrajo na domačem turnirju

20. oktobra, 2012

Še tretji od turnirjev pri deklicah U12 pravkar poteka v domači dvorani. Naše deklice so visoko premagale AJM Maribor, po tekmi premora je Kranjska Gora presenetila domačinke na domačem igrišču.

1.tekma ŽKK Domžale : AJM Maribor 55 :17 (27:5,16:2,12:10)

Strelke Domžale: Kralj 14, Kastelic 14, Žibert 9, Dremel 6, Vesel 4, Rakun 2, Pintar 2, Seljak 2, Sotlar 2, Škrlep, Toni, Požar.

Prvo tekmo so naše najmlajše že v prvih desetih minutah zapečatile zmago. Obramba je bila neprebojna in večino točk so dosegale iz protinapadov. Največkrat sta bili najhitrejši v protinapadu Tia in Klara, ki sta zaradi dobrih podaj svojih soigralk tudi dosegli največ točk. Nasploh je bila ta tekma prava predstavitev dobre izvedbe hitre igre že pri najmlajših.

2.tekma HIT Kr.Gora: AJM Maribor 64:19 (10:2,26:11,28:6)

Oslabljene Mariborčanke žal niso bile dorasel tekmec danes niti na drugi tekmi. So se pa borile do konca.

3.tekma ŽKK Domžale : HIT Kr. Gora 22:23 (14:2,2:11,6:10).

Strelke Domžale:Kastelic 10, Žibert 6, Kralj 2, Seljak 2, Dremel 2, Rakun, Pintar, Toni, Sotlar, Škrlep, Požar.

Ko je po prvih 10 minutah že kazalo, da bo tekma samo formalnost in so domače povedle z 14:0, pa je bilo potem, kot da bi jim nekdo odrezal krila. Po samo enem doseženem košu v drugi tretjini so se Gorenjke približale. Po nadaljevanju neučinkovitosti pa 3 minute do konca povedle in vodstva niso več izpustile. Zaključek je bil seveda pravi triler in domačinke so imele nekaj možnosti za zmago, vendar so bile roke tresoče, glava pa prevroča. Tako so za slovo izgubile svojo prvo tekmo v jesenskem delu in zadnjo v sezoni. Za predstave, ki so jih pokazale si seveda zaslužijo pohvale, prav tako pa številni starši, ki so jih spremljali tudi na gostovanjih. Pol ekipe se tako poslavlja od “pripravništva” in začenja z igranjem “prave” košarke. Če bodo pridne in delovne, imajo vse možnosti za uspeh.