Dogaja se…

10. januarja, 2010

Da ne bi kdo pomislil, da smo zaspali. Včeraj, 9.1. je bila v dvorani OŠ V.Perka tekma med mlajšimi selekcijami  ŽKK Ilirija ( Panter Šentvid) in ŽKK Domžale. Morali bi igrati sicer turnir »Zimske lige«, pa je Ježica odpovedala udeležbo- zaradi premalo igralk.

Med sabo sta se pomerili ekipi, ki sta bili že na prvi pogled dokaj neenaki. Ilirija, ki selekcionira že kar nekaj časa in je večina igralk v ekipi enako starih, za njimi pa je tudi igranje lige najmlajših lansko leto, je bila že na izgled večja in močnejša ekipa. Pri  naših  igralkah pa  sta le dve( od treh enake starosti) telesno dovolj visoki in močni, da vsaj približno parirata gostjam. Taka je bila tudi igra, sicer pa te tekme služijo za pripravo na ligaška tekmovanja, ki te deklice čakaj spomladi. Do takrat nas čaka še veliko dela, treba bo resno in zavzeto trenirati.

V Ljubljani, v dvorani Ježice pa je potekala prireditev »Dan slovenske ženske košarke«. Med sabo so se pomerila dekleta, ki tekmujejo v vseh kategorijah. Pri vsaki skupini smo imeli zastopano  po eno igralko, pri trenerjih pa nas je zastopala Špela Lesjak . Žal je s to manifestacijo ženske košarke vsako leto isto, nikoli se ne držijo dogovorjenega in vedno znova spreminjajo in prilagajajo pravila, kakor komu trenutno ustreza. S predlogi in pripombami pa mi manjši klubi nimamo uspeha, saj se v nekaj letih še ni zgodilo, da bi Združenje in KZS prisluhnili problemom , ki nas tarejo, in jih vsaj poskusili reševati.  

Naš klub so zastopale : U12- Annamaria Prezelj, U14- Maja Grintal, U16- Ula Dremel, U18-Ingrid Mulec, članice- Simona Kuzma.

  Foto: KZS