Kadetinje izgubile po izjemni borbi

24. oktobra, 2012

V današnji tekmi, ki so jo dekleta odigrala vnaprej – zaradi počitnic, ki prihajajo, so zmago slavile gostje iz Ljubljane.

Kadetinje U16 – 1.SKL – center, 4.kolo:

ŽKK Domžale – ŽKD P.Ilirija 58:67 (25:17, 13:21, 6:13, 14:16)

Strelke:

Domžale: Prezelj 33, Rošič 7, Veladžič S. 6, Grintal 6, Prelesnik 4, Valenčak 2, Hribar, Kastelic, Veladžič L., Grabovica, Kač, Žohar.

Ilirija:Hodžič 15, Mičunovič 14, Vardjan 12, Friškovec 8, Pikš 7, Kotar 6, Jug 3, Hrbljan 2.

Naše kadetinje letos še niso začele tako odločno in silovito. Po 9 minutah je na semaforju pisalo 21:11, do konca četrtine so gostje malo ublažile razliko. Po 14. minuti, ko je še bilo 32:23, pa so gostje naredile serijo za izenačenje in tako je bilo tudi ob polčasu.  Mirno rečemo, da so domžalčanke odigrale zelo dober polčas. V drugem polčasu še povedle, potem pa je morala danes izjemno borbena Sara zaradi 4 osebne napake na klop in obramba se je malo sesula. To so v zadnjih dveh minutah ljubljančanke znale izkoristiti in povedle. Zadnjo četrtino pa sta začinila še delilca »pravice« in še bolj vplivala na potek tekme. Najprej sta iz igre poslala Saro – neopravičeno, potem dosodila osebno napako v napadu Annemarie (njena četrta) in na koncu še tehnično napako trenerju! Pa kljub vsemu so naša dekleta še enkrat povedla, le 7 minut do konca!!! Od tu naprej pa smo mi v ozki obrambi dobivali osebne napake, gostje pa pri presingu ne. Ko smo še enkrat zapretili v zadnji minuti in prišli na 4 točke razlike, pa je še Annamaria dobila 5. osebno napako – neopravičeno – in tekmo so gostje zaključile s 6 prostimi meti.

Pohvala danes izjemni borbi cele ekipe, odlični Annimariji v napadu, borbeni Sari, kakršne še nismo videli in v obrambi velja posebej izpostaviti Majo in Karmen, ki sta resnično garali.

Hvala tudi vsem, ki ste danes zelo glasno navijali za naše kadetinje!