Kljub porazu članice niso razočarale

2. aprila, 2013

DOMŽALE : SUBRINA ILIRIJA 63:77 (19:21, 12:15, 15:22, 17:19)
Boada Xairo 21 (4 podaje), Prezelj in Poljanšek po 8; Tavić 19 (5 podaj), Klavžar (7 skokov) in Meden (5 podaj) po 18.

STATISTIKA

Subrina Ilirija je bila v  Domžalah tudi tokrat uspešnejša. Domača zasedba, ki je Ljubljančanke edinkrat v tej sezoni ugnala v “tekmi sezone” v polfinalu pokalnega tekmovanja, je morala tokrat na koncu priznati premoč s 77:63.

Prost konec tedna zaradi finalnega turnirja za mladinke, je na začetku, pričakovano, bolje del naši zasedbi. Ta je na krilih Helene Boade Xairo, ki je že v prvi četrtini dosegla 10 točk, ter Annamarie Prezelj hitro povedla z 12:2.

Zatem pa je, posledično tudi zaradi večih menjav, ko so dobivale priložnost tudi igralke s klopi, v domači zasedbi ekipi zmanjkalo kontinuitete.  A usmeritev kluba je jasna, in sedaj, ko je rezultat nepomemben morajo izkušnje nabirati vse igralke, ne glede na rezultat. Svoj nalet so Ljubljančanke nadaljevale tudi v drugem polčasu. Boada Xairova, ki so jo nasprotnice 40 minut pokrivale tesno in zelo agresivno, je ob koncu 24. minute še znižala na 39:44, nato pa je sledil delni niz Subrine Ilirije s 14:4. Ta jo je tik pred koncem tretje četrtine popeljal na 15 točk naskoka (58:43) in ji omogočil miren zaključek tekme.

Pri Domžalah je bila na koncu z 21 točkami najboljša Boada Xairova, ki kot naturalizirana košarkarica kmalu utegne braniti barve Slovenije. Katalonska organizatorka igre je svojemu izkupičku dodala še štiri podaje in izsilila kar 11 osebnih napak. Veliko priložnosti so dobile tudi igralke s klopi, ki so jih nekatere tudi dobro izkoristile.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Subrini Iliriji za zasluženo zmago. Minute sem na tej tekmi razdelil med skoraj vsa svoja dekleta in moram reči, da sem s prikazanim nisem nezadovoljen, sploh glede na dejstvo, da igramo že brez štirih igralk. Naša dekleta, ki so nastopila na tej tekmi, so pokazale voljo in borbenost. Kljub vsemu se utrujenost nosilk po naporni sezoni že krepko pozna. Ob tej priložnosti bi se rad od srca zahvalil Heleni Boada Xairo za njen prispevek k zgodovinskim uspehom Domžal. V tej sezoni nam je bila v veliko pomoč, veliko stvari pa je prenesla tudi na svoje soigralke ter do konca obdržala profesionalni nivo. Zelo sem tudi vesel, da se že na svoji tretji, četrti tekmi med članicami košarkarice, kot je tokrat na primer bila Sara Valenčak, dokazujejo tudi mlajše. Za naslednjo sezono torej imamo še kar nekaj ‘materiala’. Na srečo v Sloveniji obstajajo tudi takšni klubi kot so Domžale, saj lahko tudi ti dajejo reprezentantke, obenem pa ponudijo košarkaricam kova Helene, da kandidirajo za nastop v članski reprezentanci. Posebna zahvala gre tudi vodstvu kluba, na katerega sem zelo ponosen, saj kljub težki situaciji omogoča optimalne pogoje za delo.”