Košarkarski maraton ekip ŽKK Domžale

24. januarja, 2017

Minuli konec tedna je minil v pravem košarkarskem maratonu. Naše ekipe so skupaj odigrale kar osem tekem! Svoj košarkarski krst, pa je doživela tudi naša najmlajša ekipa U11. Gremo lepo po vrsti.

Petek, 20.1.

Ekipa U13

Že v petek so naše mlajše deklice (U13) odigrale še zadnji turnir v drugem delu prvenstva. Tokrat so gostovale v Trbovljah in se merile z ekipama Ledite in Felixa A. Najprej so se pomerile z ekipo Jasmin Ledita in tekmo zanesljivo odigrala od prvega do zadnjega trenutka ter tekmo na koncu tudi prepričljivo zmagale.

Jasmin Ledita : Domžale 11 : 61 (3 – 20; 4 – 8; 4 – 19; 0 – 14)

V drugi tekmi so se naša dekleta pomerila z ekipo Felix A, kjer pa domačinke našim dekletom niso pustila »dihati«. S tesnim pokrivanjem po celem igrišču skozi vso tekmo so si nabirale prednost in na koncu visoko zmagale. Nić ne de, tudi takšne tekme so potrebne, da potem še bolje treniramo in napredujemo.

Felix Zasavje A : Domžale 110 : 23 (26 – 2; 29 – 10; 31 – 6; 24 – 5)

Sobota, 21.1.

Kadetinje

V soboto so na parket najprej stopile naše kadetinje, ki so gostovale v Ljubljani pri ekipi Ježice B. To je bilo že četrto srečanje teh dveh ekip v tej sezoni in kot na vseh ostalih predhodnih srečanjih, smo tudi tokrat do zadnje minute spremljali napeto tekmo. Naše dekleta so kljub slabši predstavi pokazala svoj karakter in vztrajale z dobro obrambo ter se na koncu ponovno veselile tesne zmage.

Ježica B : Domžale 36 : 38 (14 – 8; 11 – 14; 8 – 7; 3 – 9)

Članice

Že isti dan popoldan, smo bili spet v dvorani in navijali za našo člansko ekipo. Po slabši predstavi naših članic v četrtek proti ekipi Ježice, ko smo v ekipi še kako pogrešali naši Celjanki, smo se tokrat lahko ponovno zbrali v bolj popolni postavi. Nasprotnik pa tokrat izkušena in trenutno druga na lestvici 1.SKL.

Naše članice so tokrat v tekmo stopile veliko bolj odločno in nas s svojimi potezami navduševala, nasprotnicam po povzročale veliko težav še posebej z dobro obrambo. Tekma je bila povsem izenačena do 29 minute, v zadnji četrtini pa so Trgiavanke vnovčile izkušnje ter boljšo telesno pripravljenost in s tesnim presingom prisilile Domžalčanke v napake ter tekmo na koncu slavile.

Domžale : Triglav Kranj 35 : 61 (13 – 18; 8 – 11; 12 – 16; 2 – 16)

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Naša dekleta so pokazala karakter in po katastrofalni tekmi v četrtek danes odigrale res kvalitetnih trideset minut. Tako kot mi, tudi gostje niso nastopile v polni postavi, a so na koncu uveljavile svojo kvaliteto in jim čestitam za zmago.”

Nedelja, 22.1.

U11

V novo sezono so vstopile tudi naše najmlajše deklice. To je bil prav poseben trenutek tudi za vse navijače, ki so se zbrali v dvorani. Nekaj deklet vadi že dlje časa, nekatera pa so s košarko šele začela, v igri pa so prav vse dokazale, da košarko že zelo dobro obvladajo. Rezultat v tej kategoriji ni pomemben, saj je najbolj pomembno to, da dekleta šport in košarko vzljubijo. Vseeno pa lahko puncam čestitamo tudi za prvo zmago!

Domžale : Jelša Šmarje 42 : 31

Domžale : Janina Rogaška 30 : 50


BRAVO PUNCE!

U15

Hitro po koncu turnirja za U11 je z ogrevanjem začela tudi ekipa starejših deklic U15. Očitno jih je dobra predstava mlajših deklic tako navdihnila, da so tudi sama izredno samozavestno vstopila v tekmo z ekipo KonjiceB.

Domžale : Konjice B 65 : 46 (17 – 9; 18 – 15; 11 – 14; 19 – 8)


Že v prvi četrtini so bile zelo učinkovite in zanesljivo povedle, vodstva pa niso izpustile do konca tekme. Z velikim aplavzom so bile nagrajene za prikazano igro in za še eno zmago v sezoni.

Mladinke

Kot vedno so zadnje v košarkarskem koncu tedna na parket stopile naše mladinke. Ob uri, ko se nam starejšim že malo dremlje ob gledanju večernega dnevnika, so one šele začele svojo tekmo v Črnomlju. Ne glede na utrujen konec tedna, pa naše punce niso pustile presenečenja in tekmo zanesljivo zmagale.

Črnomelj : Domžale 28 : 67 (3 – 17; 11 – 17; 3 – 17; 11 – 16)


Veseli smo tudi, da se je po daljši odsotnosti pod koše vrnila Katja.

Končni izkupiček konca tedna: 5 zmag in 3 porazi BRAVO PUNCE!

#EnaEkipaEnoSrce