Mladinke zmagale doma

9. oktobra, 2011

V tretjem krogu I.SKL za mladinke , so naše igralke ostile ekipo iz Šmarja pri Jelšah . Z borbeno igro v obrambi so kontrolirale celo tekmo in vknjižile novi dve točki.

ŽKK Domžale : ŽKK Avtoservis Strašek Šmarje 60 : 42 (19:17,19:8, 9:7,13:10).

ŽKK DOMŽALE: AJKIČ S. 14 (2:2), BREKALO N. 8, KREFT T., TAJHER V. 5 (1:2), DREMEL U., 2, CUNJA L. 8 (2:2), KLEMENC L., SMOLNIKAR M. 2 (2:2), SMOLNIKAR K. 8 /1T/ (1:2), GAVRANOVIČ B., VAVPETIČ T. 10 (2:2)

ŠMARJE: BALIŠ M. 15 (5:8), JEREB K., DEČMAN 7 /1T/, VODEB 1 (1:2), RIHTER, RAJNIŠ, OCVIRK 7 (1:2), JAGODIČ 6 (2:6), RAJNIŠ U., ŠKET K. 4, PILKO, ŠILEC 2

Mladinke so si novo zmago priborile predvsem po zaslugi borbene obrambe. V napadu pa smo še daleč od željene uigranosti in povezanosti. Veliko imamo tudi težav s samimi tehničnimi prvinami. Nasprotnice so bile kar precejšnja neznanka, tako je bil začetek tekme precej izenačen. V prvem delu igre pa smo zaradi poškodbe gležnja ostali brez Ule.

V drugi četrtini smo ujeli dober ritem in si pridobili občutno prednost. V nadaljevanju smo videli tekmo, kjer je imela vsaka ekipa kar po nekaj minutni strelski post. Očitno je bilo, da je borbenost preveč vplivala na umirjenost in preciznost. Je pa potrebno dekleta pohvaliti, da so nekatere taktične variante, predvsem po minutah odmora, kar solidno izvedla, kar nam lahko še kako prav pride v naslednjih tekmah.

Po igralnem premoru Ceglarjeve in Stupice, bomo v nadaljevanju morali nekako nadomestiti tudi Leo Cunjo, ki odhaja na operacijo gležnja. Vsi ji želimo, da poškodbo dobro sanira in se kmalu vrne pod obroče, kjer jo bomo nestrpno čakali.