Pionirke in kadetinje do novih zmag

1. februarja, 2017

Zadnjo soboto in nedeljo smo odigrali štiri tekme.

Sobota, 28.1.

Kadetinje ostajajo neporažene v drugem delu prvenstva

Kadetinje v drugem delu prvenstva še ne poznajo poraza. Tokrat smo imeli kar nekaj težav pri sestavi ekipe, saj je bila več kot polovica ekipe že nekaj časa na »bolniški«. Ne glede na to, so se punce potrudile in se zbrale za tekmo ter na ta način pokazale velik športni duh in pripadnost svoji ekipi.

V tekmo so dekleta vstopila zelo odločno in takoj povedla ter si že ob koncu prve četrtine priigrale nekaj prednosti. V nadaljevanju smo lahko spremljali zelo borbeno srečanje, a dekleta so s čvrsto obrambo prednost ohranjale in jo do konca tekme samo še povečala.

Jasmin Ledita : Domžale 29 : 48 (6 – 15; 11 – 13; 5 – 9; 7 – 11)
Strelke: Papić 17, Dremel 15, Sedušak Kljakič 6, Kohek in Žibert 4, Požar 2


Čestitke za borbo celotni ekipi enako tudi za odlično vodenje tekme tudi trenerju Franciju.

Članice

Kadetinje, ki so bile tudi v ekipi članic, so komaj imele nekaj časa za kosilo, ko so že odhitele na zbor pred odhodom na zgodnjo sobotno tekmo članic v Maribor.

MARIBOR : DOMŽALE 75:51 (11:10, 22:24, 22:10, 20:7)
Cvijanovič 16, Kuzma 15 (11 podaj), Gerič 10; Mitrić 16, Tajher 8, Serdinšek Betlehem 7

V prvem polčasu sta obe ekipi prikazali zelo izenačeni predstavi, pri tem so naša dekleta prikazala zelo učinkovito igro v napadu in zanesljivo v obrambi in kljub temu, da je v naših vrstah manjkala naša najbolj učinkovita igralka Lorena Molnar in da je že sredi druge četrtine naša USB prejela peto osebno napako. Na odmor so s točko prednosti odšle domžalske košarkarice.


Tudi v uvodnih minutah nadaljevanja si nobena izmed obeh zasedb ni priigrala višje prednosti, v 26. minuti pa je bil rezultat še zadnjič na tej tekmi izenačen. Nato pa je sledila serija mariborske ekipe, ki si je v tem delu igre priigrala odločilno prednost. Končni rezultat srečanja je bil 75:51 za mariborsko zasedbo.

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Tekmo sta obe ekipi odprli nezbrano. S prvim polčasom smo lahko zelo zadovoljni, škoda je, da je danes manjkala Lorena Molnar, saj menim, da bi bila ob njeni prisotnosti zgodba danes povsem drugačna. Končna razlika v prid Maribora se mi zdi nekoliko previsoka, a naše nasprotnice so v tej situaciji povsem zasluženo slavile.”

Nedelja, 29.1.

Pionirke U15 zmagale na gostovanju

Naša ekipa U15 je gostovala v Trbovljah pri ekipi Feliks Zasavje B. Dekleta so po zelo dobri predstavi zmagala z rezultatom 60:67.

Za nedeljski nastop je potrebno pohvaliti celotno ekipo, saj so se srčno borile, igrale dobro v napadu in garale v obrambi. Najboljša strelka je bila Ana Markovič, ki je dosegla 29 točk, takoj za njo pa je bila naša kapetanka Eliza Pintar z 20 koši. Po 6 točk sta prispevali Zala Bratovž in Lucija Lipužič, 3 točke je dala Leja Lipovšek in eno točko Pika Pezdir, ki se je vrnila v ekipo po sanirani poškodbi roke.

Feliks Zasavje B : Domžale 60 : 67 (14 – 23; 11 – 8; 22 – 15; 13 – 21)


Naša mlada ekipa odlično začela tekmo in suvereno dobila prvo četrtino. Kljub veliki agresivnosti nasprotnic v drugem polčasu in dejstvu, da so našo ekipo nasprotnice rezultatsko ujele in celo malenkost povedle, pa se je pokazalo, da ekipa dozoreva in da ni pokleknila. Še več! Zadnjo četrtino so prepričljivo dobile in pod vodstvom kapetanke Elize rutinirano pripeljale tekmo do konca.

Če vemo, da je naša U15 ekipa sestavljena predvsem iz igralk, ki igrajo v selekciji U13 (samo Leja in Eliza sta starejši), se lahko veselimo nadaljnjih tekmovanj in pričakujemo še veliko podobnih uspehov.

Omeniti je potrebno tudi dobro delo trenerja Francija Kovača, ki je odlično vodil ekipo in na tekmi so zaigrala vsa dekleta, ki so pripotovala v Trbovlje.

Najboljša pohvala tudi sodnikoma saj sta bila praktično nevidna in sta korektno opravila svoje delo.

Mladinke U19

Mladinke so tokrat gostile ekipo Kranjska Gora – Jesenice, ki so jo na prvi tekmi tesno premagale v gosteh. Spet smo pričakovali zanimivo in tesno srečanje. V tekmo so vseeno bolj odločne stopile gostje in si do polčasa priigrale manjšo prednost. V drugi polčas so naša dekleta sicer stopila odločena, da prikažejo še boljšo igro, a se ni ravno izšlo po njihovih željah. Nekako žoga ni hotela skozi obroč, v obrambi pa je zmanjkalo moči za tesnejše pokrivanje in gostje so si priigrale občutnejšo prednost pred zadnjo četrtino. V zadnji četrtini smo lahko spremljali spet izenačeno srečanje, za preobrat pa je bilo vseeno premalo energije.

Zelo veseli pa smo bili, da sta se nam pod obroči po zelo dolgi odsotnosti ponovno pridružili Klara K in Tamara!

Domžale : Kranjska Gora – Jesenice 43 : 65 (11 – 16; 6 – 8; 9 – 24; 17 – 17)
Strelke: Hribar, Dremel in Kastelic 11, Grabovica, Papić 5Končni izkupiček konca tedna: 2 zmagi in 2 poraza.

#EnaEkipaEnoSrce