Pionirke U14 zmagale

16. maja, 2010

Tudi na povratni tekmi so naše pionirke premagale igralke iz Trbovelj. Zmaga ni bila v nobenem trenutku vprašljiva.

ŽKK Domžale : ŠD Felix  106 : 44 ( 29:11,20:10,36:15,21:8). 

 

   

Domžale: Kovič 4, Narič 1 (1:2), Kastelic 16 (4:7), Ajkič 25 (3:8), Veladžič S. 9 (3:4), Prezelj 41 (3:8), Stefanoski 4, Tekauc 6, Valenčak, Stojkovska, Žohar.

 

Felix: Zalezina 5 (1:6), Klopčar 17 (3:8) /2T/, Zidar 15 (1:3), Potisek 0 (0:2), Kirn 7 (1:8), Gromilič, Kolenc, Petelin, Čančar, Povšek, Lončar.

 

 

Starejše pionirke so zabeležile svojo četrto zmago. S to tekmo so se začele povratne tekme z nasprotniki iz naše skupine, kar je že priložnost za prve analize. Prva tekma z današnjim tekmecem je bila hkrati tudi prva tekma letošnje sezone, ko so bila naša dekleta še zelo neuigrana in niti slučajno še ne v tekmovalnem ritmu. Rezultatsko je razlika tako več kot enkrat večja, »umetniški vtis« pa veliko boljši. S tem ne želimo podcenjevati ekipe Felixa, ki so na trenutke pokazale velik karakter in bodo prav tako kot ekipa tudi še napredovali.

Naš cilj je bil že na začetku narediti premik predvsem v naših glavah in se ukvarjati z našo igro in ne z rezultatom. Preizkušali smo več možnih variant, ki nas lahko doletijo v prihodnjih tekmah, priložnost so dobile prav vse igralke in naša klop postaja vse »daljša«. Nekatere igralke dokazujejo, da se splača zavzeto trenirati in poslušati navodila, ker rezultat tako pride sam od sebe. Motivacija in samozavest ekipe pa tudi ni problem te ekipe. Prav vse igralke je treba pohvaliti za obrambo in sodelovanje, izpostaviti pa velja kapetanko Sabino, ki je dosegla zanimiv trojni dvojček – 25 točk, 13 ukradenih žog in 13 asistenc in tako v veliki meri polnila roke Annemarie in Karmen. Prva je bila prva strelka (41 točk), druga prav tako nezgrešljiva pod košem. Vendar pa so tudi ostale v zaključku tekme same sebi dokazale, da postajajo vedno bolj pomembne v ekipi, saj so tudi brez omenjene trojice v zadnji četrtini prevladovale na igrišču. Stotico je presegla Selma, ki ima tako zdaj obvezo, da se izkaže še v »slaščičarstvu«.