Pionirke v drugem delu brez poraza

26. novembra, 2009

Pravkar je prišlo sporočilo, da so naše  pionirke U14 v Celju na predhodno odigrani tekmi premagale domačo ekipo. Celjanke so nam na lestvici prišle najbliže, toda naša dekleta so v drugem delu ostala brez poraza. Še toliko bolj nam je lahko žal  za kakšno tekmo v prvem delu, ko bi mogoče lahko kaj več storili….

ŽKK Merkur Celje : ŽKK Domžale : 54 : 63 ( 8:17,12:20,17:17,17:9).

 

Celje: Dimec T. 20 (4:6), Gračner 17 (2:8) /1T/, Pučko 9 (1:1), Petrevič 4, Dimec 4, Kugobjič, Sečič, Durkovič, Belej, Zorinič.

 

Domžale: Ajkič 8 (3:4) /1T/, Prezelj 23 (8:11), Kastelic 6 (2:6),  Tajher 13 (1:2), Veladžič S. 2, Vavpetič 2, Grintal 9 (3:6), Veladžič L., Vrbančič, Ručman.

 

Zadnjo tekmo v letošnji sezoni so naše starejše pionirke odigrale v Celju. Prvi polčas so tempo igre nadzorovale Domžalčanke. Z nekaj izjemnimi koši in dobro obrambo so si pridobile kar lepo prednost. Vendar pa se Celjanke niso dale tako zlahka, kajti v drugem polčasu so začele našim pionirkam povzročati »preglavice«. Tako je bilo v četrti četrtini le še šest točk prednosti za naša dekleta. Ob koncu zadnje četrtine so naše ponovno zaigrale dobro v obrambi, in ob koncu tudi slavile. Ta tekma je bila dober pokazatelj, da se je potrebno boriti celo tekmo, od prve minute pa do vse zadnje.

Čestitke vsem igralkam za zmago!

 

Ob zaključku tekmovanja starejših pionirk gre pohvaliti popolnoma vse igralke, ki so pripomogle, da je ekipa zasedla 9. mesto v državnem prvenstvu. Kljub vsem težavam v drugem delu tekmovanja so se vztrajno borile in tako zabeležile le tri poraze v celi ligi. Zdaj nas čakajo priprave za naslednjo sezono, v kateri si želimo narediti še kakšen korak više…