Pokal se je odpeljal

7. oktobra, 2009

Po lanskem  uspehu, ko smo osvojili 3. mesto v Sloveniji, se moramo letos sprijazniti s porazom v 1. krogu. Za žreb ni bil pomemben lanski rezultat, temveč uvrstitev v prvenstvu ( 6. mesto), ki nam je narekovalo, da moramo odigrati prvi krog. Glede na to, da imamo povsem prenovljeno ekipo, da še julija nismo bili prepričani, če bomo sploh lahko sodelovali v I.članski ligi, je to kar pričakovan rezultat. Od lanske ekipe nam manjka prvih 9 igralk, nekatere pač raje iz publike spremljajo naša prizadevanja. Želimo in hočemo ustvariti pravo in delovno ozračje za tiste, ki hočejo in se trudijo.

ŽKD PANTER ILIRIJA : ŽKK Domžale 75 : 39 (16:15, 32:20, 54:33)

ŽKD Panter Ilirija: Ostrogovič 3 /1T/, Zalar 15 /4T/ (1:1), Bajrektarevič 8 /2T/, Čilovič 5 /1T/ (2:0), Slejko 3 (6:3), Marijan 6 /2T/, Oven 5 (2:1), Grobiša, Škof 10 /2T/ (2:2), Bajec 10 (2:2), Vene 10 /1T/ (2:1).
ŽKK Domžale: Poljanšek 9 (6:5), Fink 11 (7:5), Ceglar 2, Stupica, Šeme, Avramovič, Mulec, Lesjak 5 (1:1), Kotnik, Cerar, Vukovič 10 (6:4), Senčar 2.

Drugo pokalno tekmo smo igrali brez organizatorke, kar se je že na samem začetku poznalo pri učinkovitosti. Obramba je zdržala uvodnih 5 minut, ko so naše članice še vodile (največ 8:3), priključek so držale še do konca četrtine, nato pa dovolile domačim, da so vodile igro, ob tem še prvih 6 minut v drugi četrtini niso zadele in razlika je ušla na 10 točk. Žal se je tokrat poznal upad nivoja naše igre z vsako menjavo. Do 25. minute je bila razlika še znosnih 12 v prid domačim, nato pa se je večala iz minute v minuto. Še najbolj pa je narasla zadnjih 5 minut tekme, ko so nekatere naše igralke nabirale izkušnje in dobile sploh prve članske minute in je bila trema prevelika, da bi lahko ob tem zadele še koš. S serijo 16:0 so tako Ilirijanke končale z nerealno visoko razliko. Da so se Domžalčanke borile vsaj v obrambi pa kaže podatek, da so morale gostiteljice večkrat vreči izza črte, kot za dve točki. Ob 34 vrženih, se 13 zadetih trojk niti ne zdi prav veliko (naše so vrgle le 3 trojke, zadele nobene). Ob tem, da je vsaj eno trojko zadelo kar 7 različnih igralk pa priča, da so bile prav ta večer izjemno razpoložene pri metu. V vseh ostalih statističnih elementih so bile naše prav enakovredne. V tem trenutku je pač treba priznati, da so Ilirijanke veliko boljše posameznice. Bomo videli, kako se bo to poznalo, ko se naša ekipa malo bolje spozna in uigra.