Proti Ježici le en polčas

14. februarja, 2010
ŽKK Domžale : ŽKD Ježica 55 :88 (16:20,21:23,4:26,14:19)
 
Tekmo so bolje odprle domače igralke, ki so z dvema uspešnima košema povedle 5:0. Toda premalo samozavesti pri prehodu iz obrambe v napad in nekaj po neumnosti zapravljenih žog je botrovalo nekaj lahkim košem, ki so jih gostje dosegle iz protinapadov. Tudi druga četrina je potekala podobno, razlika tako ob polčasu ni bila prevelika, tekma je bila še odprta. Toda v tretji četrtini so domače v želji po preobratu naredile preveč začetniških napak in omogočile čedalje agresivnejšim gostjam, da so s hitrimi protinapadi višale razliko.Nekaj zaslug za tako igro imata tudi delilca pravde, ki se nista ravno izkazala v ocenjevanju prekrškov enakovredno na obeh straneh. Večkrat sta bila zato deležna negodovanja publike. Tako v zadnji četrtini ni bilo več dvoma o zmagovalcu, razlika se je le višala.
 
Izjava domačega trenerja, Draga Klemenčiča:”Trenutno imamo dovolj moči za polčas.Borili smo se,vendar so nas gostje z agresivno igro izčrpale.Kljub vsemu lahko svojim dekletom čestitam za prvi polčas”.
 
Izjava trenerja gostij, Vlade Velikonje:” Mojim igralkam je danes manjkalo motivacije, jih razumem. Odigrali smo povprečno a dovolj za sigurno zmago. Domačinkam čestitam za borbeno igro. Zmago pa poklanjam kolegu, ki je na čakanju. Čestitam mojim puncam za zmago”.