Proti vetru pač ne gre

3. februarja, 2010

Danes smo v Kranjski Gori videli, kaj pomeni soliden proračun, kaj pomeni zbrati kvalitetne igralke in igrati v mednarodni ligi.

Mi smo pač daleč od tega, upajmo da bomo nekoč… Zgodovine se  vnaprej ne uči, raje se ozrimo vase in poskusimo pozitivno gledati na prihodnost in na to, kar imamo.

HiT Kranjska Gora – Domžale 85:35 (24:11, 24:8, 14:2, 24:14)

 


Košarkarice kranjskogorskega HiT-a so na domačem parketu brez večjih težav vknjižile še 13 letošnjo zmago. Tokrat so bile visoko, s 85:35 boljše od zasedbe Domžal.

Aktualne slovenske podprvakinje so vajeti igre v svoje roke vzele že v uvodnih minutah, po slabih petih minutah igre vodile že s 14:1, prednost pa nato višale iz minute v minuto. Gorenjska zasedba, pri kateri je trener Goran Jovanovič priložnost ponudil vsem svojim varovankam in pred sobotnim derbijem s celjskim Merkurjem spočil svoje ključne košarkarice, so prepričljivo dobile tudi igro v skoku (48:27).

V dresu HiT-a, pri katerem je tokrat kar pet košarkaric vknjižilo dvomestno število točk, je bila strelsko najučinkovitejša Viktoryia Pantsiukh s 17 točkami, dve manj pa je dodala Iva Grbas. Z raznovrstno igro je v domači zasedbi navdušila tudi Saša Panič, kateri je za trojni dvojni dvojček (9 točk, 11 skokov, 11 podaj) zmanjkala pičla točka. Na drugi strani je za Domžale Romana Vukovič prispevala deset točk in bila edina Domžalčanka z dvomestnim strelskim izkupičkom.