Prva prava tekma za U12

8. maja, 2010

Z današnjim dnem se je začelo prvenstvo za mlajše deklice- U12. Naše najmlajše so se srečale v domači dvorani z vrstnicami iz Novega Mesta. Že na prvi pogled smo videli, da so nasprotnice fizično močnejše, pa tudi po znanju so nas prekašale. Tako rezultat 10 : 61 niti ne preseneča. Vidi se, da bo potrebno vložiti veliko dela in veliko število treningov in tekem. Naše najmlajše so tako doživele tekmo na igrišču in na svoji koži občutile, kako je igrati proti močnejšemu nasprotniku.

 

 
ŽKK DOMŽALE : ŽKK NOVO MESTO     11 : 61 (3:21, 1:15, 7:23)
 
 
Žkk Domžale: Prelesnik 4 (2:4), Lokar 2 (2:4), Žibert 2 (0:2), Vodnjov 2, Mazej 1 (1:2), Cedilnik, Rajer, Tratnik, Škrjanc, Štirn.
 
Žkk Novo mesto: Abunar 20 (0:2), Koračin 10, Matkovič 7 (1:2), Zoran 7 (1:2), Skube 6, Mikič 5 (1:2), Grah 4, Špojlar 2, Kumer, Rakoše, Lesjak.
 
 Našo prvo tekmo v državnem prvenstvu smo zaključile z veliko razliko, vendar ne z slabo igro. Poznalo se je, da so bile Novomeščanke višje, me pa premalo
pazljive. Dekleta so začela malce prestrašeno, vendar z vsako tekmo se bo trema manj poznala. V 1. tretinji je Nika Prelesnik poskrbela za 3 pike, na novomeški strani pa se je z hitro igro izkazala Abunar M. Skozi celotno tekmo so se dekleta borila in pokazala, da bi se lahko kosale z Novim Mestom, če ne bi bilo preveč napak pri podajanju iz avta in zadevanju metov izpod koša. Kar nekaj žog smo izgubile tudi zato, ker nas je novomeška višina premagala. Dekleta so me prijetno presenetila, vendar se je poznalo, da nam manjkajo še treningi in predvsem celotna prisotnost na treningih in tudi tekmah.