U 14 nadaljujejo

14. aprila, 2013

Danes je bila odigrana tekma, v kateri so naše pionirke igrale z Ilirijo B in jo premagale z rezultatom 80 :28 (13:9,2:8,24:3,16:8).

Pomlad se prebuja, z njo pa tudi prava igra naših starejših pionirk. Danes so namreč v domači dvorani pokazale, da se s trdim, vestnim in pridnim delom lahko veliko doseže. Začetek je sicer bil bolj klavrn, vendar so naša dekleta po minuti odmora in nekaj ostrih besed trenerke vklopile glavo ter zaigrale zbrano. Rezultat se je kmalu pokazal tudi na igri, saj smo prej zgrešena čista polaganja sedaj zamenjali za novi doseženi točki. Našemu naletu nasprotnice niso bile kos. Kljub temu, da smo igrali proti manjši in manj izkušeni ekipi, pa smo vseeno imeli nekaj težav. Preglavice so nam delali že prej omenjeni zgrešeni »zicerji«, zapiranje pod košem , občasno divjanje v napadu in met z razdalje. Torej čaka nas še nekaj dela na treningih. In še izjava ene od igralk, Špele Robič: »Čeprav so bile nasprotnice nekoliko mlajše je bila kljub temu potrebna borbenost in predvsem razmišljanje z glavo. V prvi četrtini smo nekoliko zaostajale, v nadaljevanju pa smo rezultat izboljšale in tudi zmagale. Tekma je tudi dokaz da v Domžalah pridno treniramo in se borimo za zmago.«
Dekletom čestitam za novo zmago, staršem, sestram, bratom in ostalim gledalcem pa za podporo s tribun. V prihodnosti lahko pričakujete še več atraktivnih akcij!
Žkk Domžale : Žkd Ilirija B 80 : 28
Strelke: Zupančič 13 (3/1), Vodnjov 12, Dremel 10 (2/0), Cedilnik 9 (1/1), Zabret 8 (2/0), Kralj 6 (4/2), Škrlep 6, Žibert 6, Robič 4, Rošić 4, Rakun 2.

Naslednjo tekmo igramo v gosteh, in sicer 21. 04. 2013 priti ekipi Šmarje AS Strašek.