Visok poraz v Kranju

10. aprila, 2013

TRIGLAV : DOMŽALE 76:35 (23:4, 18:12, 14:15, 21:4)
Zdolšek 16 (6 skokov), Jakovina 15 (13 skokov); Brekalo 7, Dremel 6.

STATISTIKA

Naša dekleta so tekmo začele sicer pogumno in povedle z 0:2. A v tekmo so vstopile v prevelikem krču, tako da kljub zelo solidni obrambi na začetku nismo uspeli izkoristiti kar nekaj protinapadov. Tudi v situacijah 1:0 so bile zaradi prevelikega “rešpekta” do nasprotnic igralke nenatančne. Izkušene nasprotnice, ki se vendarle borijo za prvo mesto, so pa bile na nasprotni strani zelo učinkovite. Predvsem so prevladovale v skoku, ki so ga prepričljivo dobile s 44 proti našim le 16.

Kranjčanke so v uvodni in zadnji četrtini namreč naši ekipi dovolile vsega štiri točke. Veliko priložnosti v naši ekipi so dobile igralke, ki sicer manj igrajo. Tekmo smo odigrali tudi brez Helene Boada Xairo in Romane Vuković, Kar nekaj dobre igre so naše igralke prikazale v drugi in tretji četrtini, saj je bil delni rezultat v tem obdobju le 32:27. Praktično pa je bil zmagovalec znan že po prvem polčasu. Tega so domačinke dobile z 41:16. V dresu Triglava je bila s 16 točkami najboljša Živa Zdolšek, novo izvrstno predstavo pa je prikazala Tina Jakovina, ki je ob 15 točkah ujela še 13 odbitih žog. Na drugi strani je bila s sedmimi točkami najboljša Nina Brekalo.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
Triglav je pričakovano dobil srečanje. Na začetku smo bili v krču, nato pa smo do 30. minute kar dobro delovali. Na koncu pa je do izraza spet prišla kvaliteta gostiteljic. Tako oslabljeni nismo uspeli prikazati več, zato igralkam nimam veliko očitati.”

več sledi…