Zadnja tekma prvega dela

20. februarja, 2010

V članski ligi smo odigrali še zadnjo tekmo prvega dela. V primerjavi s prvo tekmo proti istemu nasprotniku, ko smo dosegli le 19 točk, je bilo danes vsekakor boljše, najbolj točno pa je izjavil trener Klemenčič v uradni izjavi po tekmi: Edino v tretji četrtini smo nekaj pokazali.

Treba bo delati na tem, da bo več takih četrtin. Izkoristiti moramo prihodnje tekme in treninge za pripravo na naslednjo sezono, ko bomo vključili v ekipo še več domačih mladih deklet.

Res pa je, da se ne moremo prilagoditi na igro, kjer so glavni aduti :” Potegni in nasloni se, igra z rokami ,odrivanje, glavno vodilo pa je: sodnika nikoli ne moreta napiskati toliko prekrškov, kot jih lahko naredimo.”Toda tudi za tak način bo treba najti odgovor, saj če se sam ne postaviš zase, te ne bo nihče zaščitil.

Triglav – Domžale 72:34 (26:11, 20:8, 4:9, 22:6)

Košarkarice kranjskega Triglava se od prvega dela 1. SKL za ženske, ki ga bodo končale na petem mestu, poslavljajo z deveto letošnjo zmago, potem ko so bile na domačem parketu z 72:34 boljše od Domžal.

Domžalčanke so priključek z domačo zasedbo uspele držati do začetka šeste minute srečanja, ko je bila Špela Lesjak enkrat natančna z linije prostih metov (11:8), nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzele Kranjčanke. Slednje so si že do polčasa uspele priigrati 27 točk naskoka, ki so jim v drugem polčasu omogočale miren zaključek tekme.

Za Triglav je največ točk (14) prispevala Ana Ljubenovič, s 13 točkami in dvojnima dvojčkoma pa sta ji sledila Živa Zdolšek (12 skokov) ter Tjaša Gortnar (10 skokov). Na drugi strani je s 16 točkami najboljša Romana Vukovič.