Zaključek uspešne članske sezone

14. aprila, 2013

1. SKL ZA ČLANICE, LIGA ZA PRVAKA, 10. KOLO:

DOMŽALE : JEŽICA 43:56 (7:20, 15:9, 13:12, 8:15)
Prezelj 11 (6 skokov), Brekalo in Dremel po 9; Rupnik 15 (6 skokov), Lumpert in Krupenko po 11.

STATISTIKA

Dvoboj za prestiž dveh ekip, ki sta že pred časom ostali brez možnosti za preboj v polfinale državnega prvenstva za članice, se je končal z zmago Ježice. Ta je bila od Domžal boljša s 56:43, z devetimi zmagami na 26 tekmah pa zasedla končno peto mesto. Domžalčanke so pristale mesto za njo.

Ljubljančanke so že na začetku pokazale zobe in povedle z 18:4. Domžalčanke, ki so tudi na zadnji tekmi sezone nastopile brez Helene Boada Xairo ter Romane Vuković, so v nadaljevanju strnile svoje vrste ter se približale na 20:23. Ježičanke so hitro našle odgovor, se znova oddaljile in tekmo brez težav pripeljale h koncu.

Pri Domžalah je bila z 11 točkami najboljša Annamaria Prezelj, devet pa sta jih dodali Ula Dremel (valorizacija 12) in Nina Brekalo (valorizacija 11).

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Ježičankam za zmago. Ne glede na to tekmo je bila ta sezona izjemna. Dekleta so bila prava, ko je bilo najbolj potrebno. Menim, da so zelo napredovala, a čaka nas še veliko dela, predvsem na zrelostnem področju in kontinuiteti dela. A kar nekaj je pridnih in mladih, ki so jim letos tudi starejše veliko pomagale. Čestitam vsem igralkam, celi upravi s predsednikom na čelu ter še posebej g. Dremlu. Zahvala tudi tistim, ki so včasih malce nagajali, da so nas najbolj motivirali. Veliko uspeha tudi vsem v polfinalnih tekmah.”