Zmaga v domači dvorani

9. maja, 2010

V pomembni tekmi so naše pionirke ( U14) danes vsem, predvsem pa sebi pokazale, da so iz pravega testa. Proti Celju so v prviem delu tekme zaostajale že 16 točk, ki so jih v drugem delu nadoknadile in zmagale. res lepa predstava, za katero so bile tudi ustrezno nagrajene z dolgim aplavzom staršev in ostalih gledalcev. Kapo dol, kot bi rekel bivši selektor.

ŽKK DOMŽALE : ŽKK MERKUR CELJE    85 : 78 (17:18, 10:25, 28:19, 30:16)

Domžale: Kovič 2, Ajkič 32 (5:9) /1T/, Kastelic 9 (1:9), Prezelj 42 (4:5), Narič, Valenčak, Dautovič, Veladžič S., Ručman, Stojkovska, Stefanoski, Tekauc

Celje: Kugonič 29 (5:12), Pučko 11 (2:6) /1T/, Durkovič 0 (0:2), Kračan 2, Esih 12 (2:10), Dimec 10 (0:1), Murn 14 (0:2), Kac, Hrlec, Šečić, Petrovič, Koljič.

V petem krogu državnega prvenstva so naše pionirke gostile ekipo iz Celja. Že pred samo tekmo se je vedelo, da bo to derbi za drugo mesto v tej skupini. V prvi četrtini sta dobro začeli obe ekipi, kajti nobena si ni pridobila večje prednosti. V nadaljevanju pa so naše pionirke popustile v obrambi in Celjanke so to priložnost dobro izkoristile, saj so v zaključku druge četrtine vodile že za 18 točk. A kljub prednosti so naša dekleta v drugem polčasu pokazala iz kakšnega testa so. Z zelo dobro in agresivno obrambo so nasprotnice prisilile, da so delale napake. To so domačinke izkoristile v svoj prid. Namreč ob koncu tretje četrtine so Celjanke vodile le še za sedem točk. Naša dekleta so tudi v zadnjem delu tekme vztrajale pri agresivni obrambi in tako celo povedle. Z zrelo igro so vodstvo obranile vse do konca tekme. Na koncu so tako zasluženo zmagale za sedem točk. Kljub temu, da sta v napadu pri domačinkah izstopali Ajkičeva in Prezljeva pa je za zmago zaslužna predvsem kolektivna obramba,  pozitivno vzdušje na klopi in dobra vzpodbuda naših gledalcev.