Bleda igra članic

14. marca, 2013

Subrina Ilirija – Domžale 81:56 (22:22, 18:12, 27:16, 14:6)

Tavić 18, Meden 17; Boada Xairo 29 (6 skokov, 4 podaje), Poljanšek in Brekalo po 8.

Na ponovitvi polfinalne tekme pokala so naše igralke pokazale popolnoma drugačen obraz ter zasluženo izgubile z 81:56.

Že sam začetek tekme je bil v znamenju neodločnost naših igralk, saj so dovolile nasprotnicam serijo neoviranih metov, ki so jih tudi zadevale kot po tekočem traku.  Tudi izvrstna strelska predstava Helene, ki je do konca tretje četrtine dosegla 27 izmed 50 točk tokrat preprosto ni bila dovolj. Ostale igralke so imele popolni strelski mrk. Ob nerazumljivo neodločni obrambi skozi celo tekmo, si kaj več od poraza tudi nismo zaslužili.

Pri Iliriji je 18 točk dosegla Matea Tavić, eno manj je dodala Sara Meden, kar 14 skokov pa je ob prav toliko točkah zbrala Anja Klavžar. Na drugi strani je Boada Xairova tekmo zaključila pri 29 točkah, nobena izmed njenih soigralk pa ni uspela preseči osmih točk.

Izjava trenerja po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Čeprav smo bili oslabljeni za dve nosilki si take, blamaže ne bi smeli dovoliti. Kot trener moram prevzeti odgovornost za tako katastrofalno igro. A naše igralke bodo morale tudi same poiskati razlog, da se niso držale nobenih napotkov. Neorganiziran napad in obramba kot Emmentaler, to je bilo v glavnem vse, kar smo prikazali. Ilirijanke so pokazale odlično predstavo in povsem zasluženo zmagale, za kar jim čestitam.”