Brez zmage, a to je šele začetek

18. oktobra, 2017

Prvi košarkarski vikend, ko smo tako z veseljem čakali, da se sezona končno začne, smo v različnih starostnih kategorijah odigrali štiri tekme. Na vseh pa smo zmago prepustili nasprotnicam, a nič za to, to je šele začetek sezone.

Članice

Članice so se merile z močno ekipo Triglava iz Kranja. V prvem polčasu so dekleta še uspevala parirati nasprotnicam, v drugem polčasu pa je naša igra precej padla in Triglavanke so se veselile zmage. Prepričani smo, da naše članice niso pokazale svoje najboljše igre in lahko boljšo predstavo pričakujemo že v naslednjem kolu, ko bomo v Domžalah gostili ekipo Akson Ilirija.

ŽKK Domžale : ŽKK Triglav Kranj 28 : 76 (8 – 20; 10 – 19; 8 – 24; 2 – 13)

Statistika

Mladinke

Tudi mladinke so svojo prvo tekmo odigrale v domači dvorani. Pomerile so se z močno ekipo Cinkarna Celje. Po dobri prvi četrtini, ki so jo naše mladinke dobile z rezultatom 15 : 13, so v nadaljevanju Celjanke prevzele pobudo in z natančnimi meti iz razdalje uspele streti upor naših mladink ter se veseliti zmage.

ŽKK Domžale : ŽKK Cinkarna Celje 44 : 89 (15 – 13; 6 – 27; 11 – 25; 12 – 24)

Kadetinje

Kadetinje so začele košarkarski konec tedna in se v domači dvorani pomerile z ekipo Maribora. Naša mlada ekipa tudi ni uspela dobre igre razporediti čez celo tekmo in smo njihovo dobro igro lahko spremljali le v drugi četrtini, ki so jo zaključile z izenačenem rezultatom. V ostalih delih niso bile tako uspešne in kljub borbenosti so se zmage veselile Mariborčanke.

ŽKK Domžale : ŽKD Maribor 36 : 69 (6 – 19; 16 – 16; 7 – 15; 7 – 19)

Starejše deklice (U15)

Starejše deklice so edine gostovale. V Šmarjah so se pomerile z ekipo Jelša – Šmarje. Igro, ki so jo prikazale. je vzpodbudna, a za zmago je bilo še nekaj preveč napak. Je pa to premierna tekma ekipe, ki smo jo v sodelovanju z občino Trzin poimenovali Domžale – Trzin.

Jelša – Šmarje : Domžale – Trzin 53 : 28 (17 – 5; 13 – 4; 15 – 7; 8 – 12)

Že konec naslednjega tedna nas čaka novih pet tekem in spet bomo držali pesti in spodbujali naše punce #dajmopunce!

[Not a valid template]