Članice do prve prvenstvene zmage

18. novembra, 2013

Z malo zamude..a za dobre novice baje ni nikoli prepozno:

1. SKL članice

DOMŽALE : ODEJA 78:59 (19:12, 17:18, 22:12, 20:17)

Naše košarkarice so na prvi tekmi 4. kola 1. SKL za ženske dosegle prvo, a pomembno zmago v lovu na končnico državnega prvenstva. Do uspeha so se dokopale na domači tekmi proti Odeji (78:59), ki je pred začetkom sezone odkrito napovedala, da si želi nastopa v končnici, kamor peljejo najboljša štiri mesta po rednem delu. A naša članska ekipa se raje drži pregovora o tihi vodi…

Zmaga bo po težkem začetku sezone zagotovo dala dodatnega zagona, saj so članice po težkem razporedu morale priznati premoč vsem trem ekipam, ki nastopajo v jadranski ligi. A to nas ni oviralo, da se ne bi držali začrtanih ciljev.

Po izenačenem prvem polčasu smo si odločilno prednost zagotovili na začetku drugega polčasa, ko smo se v sedmih minutah z delnim nizom 17:4 povzpeli na 17 točk naskoka (53:36). Škofjeločanke so se na začetku 34. minute sicer približale na 58:53, a naša zmaga do konca tekme ni bila vprašljiva.

Odeja je omejila učinek nekaterih igralk, ki pa so zato odigrale bolj kolektivno. Nasprotnice pa so tokrat pozabile na Urško Serdinšek-Betlehem, ki je v odločilnem nizu po odličnih obrambah dosegla sedem točk, tekmo pa končala pri 18 točkah. S 23 točkami je bila sicer najboljša strelka tekme kadetska in mladinska reprezentantka Annamaria Prezelj. V škofjeloški zasedbi, je največ točk (13) prispevala Lana Kotar.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Tekma je bila težja, kot kaže končni rezultat in to nas ne bo zavedlo. Imamo še veliko rezerv, a mislim, da smo izkoristili ponujeno. To je pomembno. Čestitam Odeji za korektno igro in našim puncam za zmago.”

Jaka

Hladnik, trener Odeje:
“Brez želje in veliko mero nezbranosti tekme nismo imeli možnosti zmagati.”