Članice kljub porazu z dvignjeno glavo iz gostovanja

27. marca, 2013

GROSUPLJE : DOMŽALE 74:70 (19:26, 16:9, 12:7, 27:28)
Škof 26 (12 skokov, 6 podaj), Kastelic 11 (5 podaj); Boada Xairo 18 (6 podaj), Prezelj 13.

STATISTIKA

Kljub temu, da so Domžalčanke že pred tednom dni ostale brez zadnjih možnosti za napredovanje v polfinale državnega prvenstva, pa to ni vzelo njihove volje, da v svoji sijajni sezoni skušajo doseči še kakšno zmago. Z veliko željo, pa čeprav znova oslabljene za obolelo NIno Ivanc in še vedno poškodovano Romano Vuković, so se pogumno podale v tekmo, a po izjemni borbi morale priznati premoč s 70:74.

Domžalski začetek je bil izjemen, saj so varovanke Vlada Velikonje skozi celoten prvi polčas narekovale ritem igri ter domačo zasedbe držale v šahu. Že v prvi četrtini, ki so jo dobile s 26:19 so zadele štiri (met 4:7) izmed svojih desetih trojk na tekmi, Grosupeljčanke pa so ravnotežje vzpostavile šele tik pred polčasom, ko je Zala Lešek rezultat poravnala na 35:35.

V drugem delu tretje četrtine je domača zasedba ušla že na osem točk naskoka (45:37), a tudi to ni bilo dovolj za pokončanje domžalskih upov. Annamaria Prezelj je namreč s petimi točkami na začetku 33. minute svojo ekipo znova popeljala v ospredje (50:53), a sta Barbara Škof in Anita Kastelic kaj hitro poskrbeli za vnovični preobrat, zmago pa je s črte prostih metov potrdila Klara Zupančič. Medtem ko je naša ekipa prav proste mete metala tokrat porazno 6/15.

Helena Boada Xairo je dosegla 18 točk in podelila šest podaj, 13 točk je dodala Prezljeva, 11 pa Nina Brekalo.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Mladen Rajić, trener Grosuplja:
“Čestitke mojim dekletom za zmago, ekipi Domžal pa za dobro igro. Tokrat so pokazale tisto, o čemer sem govoril pred tekmo. Domžale niso le Helena Boada Xairo.”

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čeprav spet precej oslabljeni, saj nismo mogli računati na obolelo NIno Ivanc, smo nekako celo diktirali ritem igre v prvem polčasu. Za spremembo smo se po nekaj napakah v tretji četrtini tokrat hitro vrnili in kljub težavam z osebnimi napakami pripeljali tekmo v tesno končnico. Žal nam presenečenje ni uspelo. Domačinke so se pošteno borile in bile na koncu malenkost spretnejše in srečnejše, za kar jim iskreno čestitam. Mislim, da so naše igralke končno dojele kak pristop želim od njih, saj so nocoj prikazale do sedaj največ v Ligi za prvaka, tako da tudi njim kapa dol za današnjo predstavo.”