Članice iz 4. mesta v polfinale DP

30. marca, 2014

GROSUPLJE : DOMŽALE 68:59 (20:13, 19:14, 20:17, 9:15)
Zupančič 13 (5 podaj), Klavžar, Kastelic in Bajrektarevič po 11; Špacapan in Petrović po 11.

STATISTIKA

Naše članice, ki bodo prvič v svoji zgodovini nastopile v polfinalu 1. SKL za ženske, so na zadnji tekmi rednega dela tekmovanja izgubile v gosteh z rezultatom 68:59.

Tekma ni imela pravega rezultatskega pomena, saj je bilo že pred njo jasno, da se bodo Grosupeljčanke v izločilne boje podale s tretje, Domžalčanke pa s četrte pozicije. Trenerja sta zato priložnost namenila vsem svojim razpoložljivim košarkaricam, nekoliko bolje pa so jo izkoristile gostje. Četudi smo nastopili brez svoje najboljše posameznice Annamarie Prezelj ter Karin Cunja in Romane Vuković, smo se dobro upirali Dolenjkam, ki pa so bile z izjemo uvodnih minut ( 0:8) vselej  v vodstvu.

V dresu Domžal sta po 11 točk prispevali Katja Špacapan in Jelica Petrović.

V polfinalu državnega prvenstva, ki se začenja v torek, 1. aprila, bodo Domžale  stale nasproti aktualnim državnim prvakinjam iz Celja. Druga tekma pa bo na sporedu 4.4. 2014 (petek) ob 19 uri, v Domžalah, morebitna tretja pa 6. aprila v Celju.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Priča smo bili dinamični tekmi dveh nepopolnih ekip. Mi smo bili praktično brez štirih igralk, ki so kot nosilke začele sezono. Vsekakor pa je zmagala boljša ekipa, čeprav sva oba trenerja pametno porazdelila minute med igralke. Glede na okoliščine je bila naša igra solidna. Na trenutke smo videli tudi  izjemno borbeno in požrtvovalno, a še vedno izjemno korektno in inteligentno igro na obeh straneh. Čestitke domačinkam, kolegu Rajiću in njegovi ekipi želim veliko sreče v polfinalu.”