Članice ohlajene v Mariboru

2. februarja, 2015

MARIBOR : DOMŽALE 52:39 (16:9, 13:6, 14:13, 9:11)
Dover 21 (9 skokov), Drozg 17; Špacapan 10, Cunja 7 (15 skokov).

STATISTIKA

Tekmo smo v dvorani pri uradno izmerjeni temperaturi 16,5 stopinj Celzija odigrali tudi precej »ohlajeno«. Domačinke so si ustvarile občutno prednost že v prvih minutah, ko smo bili večkrat kljub nekaterim dobrim potezam v  obrambi nato v napadu povsem raztreseni, saj smo nasprotnicam kar nekajkrat sami »asistirali« za njihov protinapad. Škoda, da se dekleta ne znajo dovolj osredotočiti na igro in da bi vsaj tisto, na kar se pripravljamo, potem prenesle na igrišče. Pri Mariborčankah sta nam Dover in Drozg »nasuli« za točko manj košev, kot cela naša ekipa skupaj, čeprav smo vedeli že pred tekmo, da sta ti dve igralki ključ do zmage domačink.  Šele v drugem polčasu smo uspeli ujeti ritem in vzpostaviti ravnotežje. A to je bilo, ob izjemni neučinkovitosti v napadu in nekaj neverjetnih sodniških odločitev, občutno premalo za kakršenkoli pozitivni rezultat. Za slobo igro smo povsem sami odgovorni.

Neverjetno je, kako se letos ne moremo sestaviti niti za odločilne tekme in nam v ekipi, ob tistih, ki so »poniknile« že na začetku sezone, sedaj nagajajo še poškodbe in nepremostljive službene obveznosti.  Tokrat smo nastopili spet brez štirih pomembnih igralk (Eve, Ule, Blažke in Urše) in enostavno nimamo primerne rotacije igralk v igri. Edina res svetla točka tekme je Karin, ki je bila naj skakalka 13. kroga tekmovanja s 15 skoki.  

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Tekma je bila naporna z več vidikov. Mi nadaljujemo niz neučinkovitosti. Kljub opozorilom sta nas Dover in Drozg premagali praktično sami. Domačinkam čestitam za zmago.”