Članice poražene na uvodni tekmi sezone

19. oktobra, 2015

1. SKL ZA ŽENSKE, 1. KOLO:

Sobota, 17. oktobra:

GROSUPLJE : DOMŽALE 92:44 (27:10, 23:4, 21:15, 21:15)
STATISTIKA

Članice so tekmo začele povsem v krču, kar se je poznalo v prav neverjetnih projektilih, ki so iskali cilj proti košu. V prvem polčasu so na parketu dominirale domačinke. Po premoru pa so naša dekleta le strnila svoje vrste in uspele nasprotnicam zabiti dvakrat več košev kot v prvem delu igre in jih na koncu celo prisiliti v 20 izgubljenih žog. A v vseh ostalih elementih so bile nasprotnice, ki imajo v svojih vrstah kar dve izkušeni Američanki, bistveno boljše. Pozna se nam, da smo na nekaterih ključnih mestih v igri igralke priključili šele pred kratkim, ter da smo bili oslabljeni za dve pomembni igralki, in sicer Anjo in Karin. A to ni noben razlog za tako slab začetek tekme. Strelsko je tokrat v naši ekipi izstopala le Petja Krupenko, ki je dobila že na njeni prvi tekmi v 1. SKL veliko priložnosti in jo v drugem polčasu tudi solidno izkoristila. To možnost je imelo še kar nekaj igralk in same se bodo morale potruditi, da jo bodo bolje izkoriščale.

Namesto točk bomo danes objavili valorizacijo ali indeks uspešnosti v igri : Petrović 4, Brekalo -3, Hribar -3, Serdinšek Betlehem -3, Dremel 4, Tajher 4, Krupenko 5, Kotnik ml -1, Juteršnik 1, Grintal 0, Zupan -1, Valenčak 0. Pri nasprotnicah so štiri igralke preseglo valorizacijo 15.

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke domačinkam za zmago. Začeli smo v krču, ki ga še nisem doživel. Prav nič nam ni steklo. Med polčasom sem igralkam moral resetirati razmišljanje o tekmi in delno nam je nato na parketu uspevalo. Razlika je že glede na naš met realna. Delali bomo naprej, želim pa si, da igralke v bodoče odigrajo bolj samozavestno.”