Članice povsem nemočne v Celju

15. decembra, 2014

Sobota, 13. decembra: 1. SKL ZA ŽENSKE, 9. KOLO:

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 111:29 (28:1, 26:5, 35:9, 22:14)
Košarkarice Athleta so iz igre zadevale s 55-odstotno natančnostjo, zbrale 46 skokov ter 26 podaj, dvome o zmagovalcu pa praktično rešile že po desetih minutah, ki so jih dobile z 28:1.

Kot da ni dovolj, da imajo letos članice Domžal že tako velike težave s sestavo ekipe, so s temi težavami več kot očitno tudi nekomu poligon za dvigovanje forme in še česa… Ker nas poškodbe, bolezni in tudi nekaj praznih obljub »tepejo« že od samega začetka sezone, bi potrebovali veliko več motivacije in zrelosti, kot jo trenutna sestava na igrišču pokaže. Dekleta imajo tudi dobre trenutke, ki jih pa vsakič znova izničijo po lastni neumnosti. Glede na dokazano kvaliteto iz prejšnjih sezon, je pa letos več kot očitno, da je večina igralk na igrišču premalo motivirana, da bi na pravi način zastopale barve kluba. Sedaj je predvsem na trenerju in vodstvu, da se trenutno stanje preseka. Potrebno se bo odločiti in oceniti ali igralke še zmorejo prikazati odločnost in željo, da »obrnejo ploščo«  in se vrnejo k pozitivnemu pristopu, ali pa razmisliti, če ima sploh smisel tekmovati v 1. SKL in raje spremeniti cilje ter tekme odigrati z mlajšimi in si nabirali izkušnje za naslednjo sezono. Ekipa mora pokazati karakter ne glede na nasprotnika.

ENA EKIPA, ENO SRCE!

STATISTIKA

IZJAVA TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Celjanke so nas mlele praktično celotno tekmo z agresivno obrambo po celotnem igrišču, mi pa smo proti tako razpoloženi ekipi delali napake še pri osnovnih elementih košarke. Da smo nepopolni za takšno predstavo ni noben izgovor. Čestitke zmagovalkam.”