Članice premagale Ježico

12. januarja, 2013

Z rezultatom 65 :58 so se članice oddolžile Ježici za jesenski poraz. Razen čisto na začetku  so vodile celo tekmo in na koncu zbrale dovolj moči in poguma, da so dobro predstavo kronale z zmago.

Po izenačenem začetku so naše igralke prevzele igro v svoje roke ter vodstva niso izpustile iz rok. Ježičanke so se v končnici nevarno približale, zaostanek znižale le na točko (59:58), a so Domžalčanke s šestimi zaporednimi točkami dotolkle nasprotnice. V zadnjih minutah smo imeli tudi veliko težav z izborom igralk za igro, a so vse, ki so stopile na igrišče dale vse od sebe in z dobro obrambo in pametno igro v napadu precej rutinirano pripeljale tekmo h koncu.

Pri Domžalah je bila s 16 točkami najboljša Helena Boada Xairo, tri točke manj pa je dodala Annamaria Prezelj. Na drugi strani je Eva Rupnik 18 točkam dodala 13 skokov.

 

Izjava trenerja po tekmi:

Na tekmo smo se očitno dobro pripravili in obramba je bila dejansko ključ do zmage. Vedeli smo, da moramo nasprotnice ustaviti pod 60 točkami. Tekma je bila izjemno borbena, a korektna. Ježica ima velik izbor igralk, a naša želja je bila tokrat večja. Veseli me učinek Poljanšek Barbare in Nine Ivanc, ki sta bile ob Heleni in Romani ključ do upeha. Žal je odlična Annamaria Prezelj ob fanatični borbenosti zaradi silovitega udarca v glavo predčasno končala tekmo, kar je bila ob koncu tekme tudi velika težava za našo ekipo. Čestitam vsem našim puncam za zasluženo zmago, Ježičankam pa za korektno igro. Annimarii pa želim skorajšnje okrevanje.