Članice v drugi del s porazom

25. januarja, 2014

TRIGLAV : DOMŽALE 93:40 (24:9, 29:10, 16:12, 24:9)
Meden 30, Jakobčič 12 (5 skokov); Špacapan 9, Serdinšek-Betlehem 7.

STATISTIKA

Domačinke iz Kranja so nas s 93:40 suvereno ugnale. S tako igro, proti tako razpoloženim nasprotnicam, nismo imele niti najmanjše možnosti za presenečenje.

Kranjčanke so bile v vodstvu od prve do zadnje minute tekme. Čeprav je začetek tekme obetal povsem soliden razplet, saj smo se po zaostanku 5:0 pobrali in imeli aktiven rezultat 14:9.  A že v tem obdobju se punce niso odločala za met, čeprav so bile povsem neovirane. V naslednjih minutah se nam je to na žalost vrnilo, saj so z delnim izidom 10:0 domačinke odigrale še bolj čvrsto. Naslednje minute so bile prava demonstracija česar vse na treningih ne izvajamo. Igralo se je nedisciplinirano in neodgovorno. Žoge smo »asistirali« nasprotnicam kot po tekočem traku (19 izgubljenih žog v prvem polčasu). Nasprotnice so odigrale prav tako smo pričakovali, a naša ekipa skorajda ni reagirala in tako so se dvomi o zmagovalcu razblinili že do polčasa. Razlika s 34 točkami prednosti (53:19) ob polčasu ni napovedovala ničesar dobrega. V tretji četrtini smo sicer uspeli odigrati bolj zrelo in le prikazali nekaj dobrih iger.

V dresu Triglava je z naskokom najboljšo strelsko predstavo v sezoni prikazala slovenska reprezentantka Sara Meden. V dobrih 27 minutah je ob metu 11/15 iz igre dosegla 30 točk, temu pa dodala še štiri skoke, tri podaje in štiri pridobljene žoge. S 15 točkami ji je sledila Tina Jakovina. Medtem, ko se naše igralke niso držale navodil in v veliki večini predvsem niso opravile niti osnovnega, kar se na njihovi pozicijah pričakuje. Glede na to, da dekleta veliko trenirajo, se bodo morale zamisliti, v kaki luči se kažemo na igrišču.

IZJAVA TRENERJA  PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Glede na to, da ni bilo polne lune, je še najbolje, da pač krivdo za visok poraz prevzamem nase. Čestitke domačim košarkaricam in izjemni Sari Meden za odlično igro.”

 

VEČ SLEDI…