Članice v ligi za prvaka

16. februarja, 2013

Članicam je v razponu treh dni, po uvrstitvi na finalni pokalni turnir, uspel tudi preboj v ligo za prvaka. Po štirih letih se naš klub ponovno uspešno bori med najboljšimi v državi.

DOMŽALE : KONJICE 78:72 (14:17, 23:22, 21:19, 20:14)
Vukovič 26 (8 skokov), Boada Xairo 24 (7 skokov, 6 podaj)..

Še drugič v tej sezoni smo premagali neposredne konkurentke za uvrstitev med elitno šesterico,  Te so morale priznati premoč z 72:78.

Čeprav so pred tekmo nasprotnice napovedovale ogorčeno borbo za zmago 15 točk, je blo kaj kmalu jasno, da te moči niso zmogle. Naša ekipa, ki pa je odigrala v roku 18 dni že šesto tekmo v ritmu sobota-sreda, je pametno razporedila moči. Predvsem pomembno je bilo, da so naša članice opravile izpit iz psihološkega pritiska, predvsem pri pristopu in reakcijah v obrambi.Čeprav smo se zavedali, da imamo za preboj v ligo za prvaka zagotovljeno tudi ob porazu 14 točk, so hotele igralke dokazati, da so, tudi zavoljo pridnega treniranja, boljša ekipa, ki si upravičeno zasluži tekmovanje na višjem nivoju. Tekma je na momente bolj spominjala na šahiranje kot na dinamično igro, a tokrat smo iskali izključno pozitivni rezultat na semaforju. Po koncu tekme se je na obrazih igralk prepoznalo veliko olajšanje, kot tudi izpraznjenost po tako napornih treh tednih tako, da bo verjetno spoznanje prave vrednosti doseženega prišla po enem ali dveh prespanih nočeh. V nadaljevanju tekmovanja, bomo veliko pozornost posvetili vključevanju tudi nekaterih igralk, ki za voljo ustvarjanja rezultata niso dobile veliko priložnosti, si jo pa zaradi prizadevanja na treningih zelo zaslužijo.

V dresu Domžal je znova blestel dvojec Romana Vuković-Helena Boada Xairo, ki je skupaj dosegel 50 točk. Prva, zadela je štiri trojke, je osmim skokom dodala 26 točk, dve točki manj pa je ob sedmih skokih, šestih podajah in 11 izsiljenih osebnih napakah dodala španska branilka. Na drugi strani Konjičankam ni pomagala niti najboljša strelska predstava Ajše Zdovc v tej sezoni (23 točk).

IZJAVI TRENERJA PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Tekmo smo odigrali z zadnjimi atomi psihe in jo zasluženo zmagali. To zmore samo ekipa, ki ji ni bilo žal trenirati tudi med prazniki. Čestitam vsem puncam, od neverjetne Helene, ki je nesebično vlekla naš voz na igrišču, do najmlajše Annamarie, ki s 15 leti postaja nosilka članske ekipe. Vesel sem, da ob meni in ljudeh v klubu tudi igralke verjamejo v trdo delo. Prav vse so zaslužne za neverjetno sezono. Čestitam tudi nasprotnicam za izjemno borbeno igro.”