Članice v stilu: dober začetek, slab konec

1. februarja, 2014

Naša članska ekipa je v Celje odpotovala oslabljena, kar se je poznalo v igri in rezultatu

1. SKL (Ž), drugi del, 2. kolo, sobota, 1. februarja:

Athlete Celje – Domžale 85:44 (18:14, 24:15, 17:13, 26:2)

STATISTIKA

Gajić 26 (24 skokov), Osterman 13 (13 skokov); Špacapan 9, Vuković 8.

Domačinke so nas nadigrale šele v drugi polovici srečanja. Po slabem startu (4:11) smo v 9. minuti vendarle prišli le na dve točki zaostanka (14:16), a Celjanke niso dovolile preobrate, čeprav smo se v prvem polčasu dobro upirali, vse tja do 18. minute. Varovanke Damirja Grgiča so si pred premorom priigrale lepo prednost . V drugem polčasu smo izgubili ritem, tudi zaradi rotacije igralk. A brez nabiranja izkušenj, ne moremo pričakovati učinka igralk iz klopi. Predvsem v zadnji četrtini nismo bili več na takšni ravni, kot v prvih 20 minutah. Na začetku drugega dela igre je razlika po trojki Katje Špacapan  sicer znašala le 10 točk, a je po agresivnejši obrambi domačink nekaj minut kasneje poskočila na 17 točk (57:40). V zadnji četrtini, pa so domačinke odigrale še odločneje in na koncu povsem zasluženo slavile visoko zmago.

V naših vrstah v bistvu ni bilo igralke, ki bi bila razpoložena v napadu. Katja Špacapan je zbrala 9 točk, Romana Vuković pa eno manj.

V naši ekipi so manjkale štiri igralke – Katja Kotnik st., Annamaria Prezelj, Karin Cunja in zadnja novinka Vesna Lešnjak. Trener Grgič pa spočil Američanki Carmen Tyson-Thomas in Tavelyn Brittany James.

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Čestitke Celjankam za korektno igro in zasluženo zmago. Glede na zasedbo na treningih v tem tednu smo 30 minut uspeli odigrati zelo solidno. Naše igralke so se borile, a v zadnji četrtini smo padli v ritem divjanja in z agresivno obrambo so domače košarkarice spretno kaznovale vsako napako, teh pa je bilo ob koncu tekme največ. Za Gajićevo pa enostavno nismo imeli rešitve.”