Članice v uvodu odlično, a na koncu prepričljiv poraz

15. decembra, 2013

GROSUPLJE : DOMŽALE 74:56 (13:17, 26:14, 19:14, 16:11)
Zupančič 17 (6 skokov, 6 podaj), Škof 14 (6 skokov); Špacapan 19, Kotnik 14 (6 skokov).

STATISTIKA

Prava motivacija na začetku tekme je postregla s pozitivnim rezultatom in odlično kontrolo nad tekmo. Nato pa, kot da imamo koncentracije le za 20 minut,  se je v nadaljevanju sprevrglo v igro, ki ni bila na nivoju članske lige. Bili smo priča  prazničnega “obdarovanja” nasprotne ekipe z izgubljenimi žogami.

Na tekmi smo nastopili brez Zale Pučko in Jelice Petrović in v prvem polčasu favoriziranim domačinkam nudili odličen odpor. Grosupeljčanke so tekmo dokončno odločile na začetku zadnje četrtine, ko so po vodstvu z 58:48 dosegle 14 točk zapovrstjo, tekmo pa nato mirno zaključile.

Težko je tudi pohvaliti kar nekaj naših dobrih potez, ko po taki brezglavi igri zapravimo vse, kar si ustvarimo v 15 minutah igre in ure in ure dela na treningu. Večina igralk bo, ob sicer vedno prisotni borbenosti, morala prikazati tudi več zrelosti in zbranosti. In to kmalu.

V zasedbi Grosupljega je bila s 17 točkami, ter po šestimi skoki in podajami najboljša Klara Zupančič, 14 točk pa je dodala Barbara Škof. Na drugi strani je Katja Špacapan tekmo končala pri 19 točkah (4:6 za tri), pet manj pa jih je dodala starejša izmed Katij Kotnik.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Mladen Rajić, trener Grosupljega:
“Kot sem najavil že pred tekmo, je bil, kljub temu, da rezultat tega ne govori, to težak dvoboj. Gostje so tekmo odprle z nekaj trojkami in dobrim skokom v napadu, zaradi česar smo morali povečati agresivnost v obrambi, predvsem zagrajevanje po njihovem metu, kar se nam je na koncu splačalo. Čestitke mojim dekletom za zmago in Domžalam za dobro igro.”

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitam domačinkam za zmago. Mi smo po dobri prvi četrtini in nato še po poškodbi prve organizatorke Urše Serdinšek Betlehem izgubili ritem in se nato nismo več sestavili.”