Članice visoko izgubile pri prvakinjah

20. oktobra, 2013

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 68:31 (17:8, 19:6, 21:9, 11:8)
Abramovič 15 (4 podaje), Lisec 11 (9 skokov); Kotnik 8, Petrovič 5.

STATISTIKA

Aktualne državne prvakinje iz Celja so z zmago začele tekmovanje. Čeprav so Štajerke za razliko od uvodnih dveh tekem jadranske lige, ko so skupaj dosegle kar 162 točk, tokrat v napadu prikazale veliko manj učinkovito igro, je bilo tudi to na koncu dovolj za prepričljivo zmago. Athlete je bil od Domžal boljši z 68:31.

Naša dekleta so tekmo odigrale preveč nervozno, saj kljub solidni obrambi niso realizirala kar nekaj odprtih metov. Ko pa k temu dodamo še (pre)veliko število izgubljenih žog je rezultat realna slika videnega na igrišču.

Kar nekaj igralk je nastopilo na prvi članski tekmi po daljšem obdobju odsotnosti zaradi težjih poškodb, tako da smo vsaj led prebili. Vendar bo potrebno v kratkem času močno dvigniti nivo igre, da bomo prikazali tisto kar znamo in kar treniramo.

V celjskem dresu je bila s 15 točkami najuspešnejša Rebeka Abramovič. Novopečena kapetanka je svojemu izkupičku dodala še štiri podaje. Z 11 točkami in devetimi skoki ji je sledila Eva Lisec. Na drugi strani je največ točk (8) dosegla starejša izmed dveh Katij Kotnik, ki ju v novi sezoni premore zasedba Domžal. Tokrat gre za hčer nekdanjega slovenskega reprezentanta Slavka Kotnika, ki se je po končanem študiju v ZDA vrnila v svoj matični klub.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje:
“Čestitam moji ekipi za zmago. Ne glede na to, da je bil tokrat naš napad za razliko tekme jadranske lige v Sarajevu zelo neučinkovit, sem lahko zadovoljen s pristopom naših punc. Čestitke tudi Domžalčankam za športno in korektno predstavo.”

Vlado Velikonja, trener ŽKK Domžale:
“Našo igro je zaznamovalo veliko število izgubljenih žog. Ob odsotnosti Romane Vuković in Zale Pučko je bila tudi neuigranost očitna. Glede na težave s  poškodbami v zadnjem obdobju me to tudi ne preseneča. Marsikaj smo sicer nadomestili z veliko borbenostjo.  Imeli smo tudi dobre poteze, a je  na koncu je  nervoza botrovala slabemu učinku v napadu in Athlete Celje je zasluženo slavil visoko zmago.”