Članice z odliko do nove zmage

9. decembra, 2012

1. SKL članice DOMŽALE : AJM  82:72 (13:18, 25:12, 23:21, 21:21)

Žura 1, Brekalo 2, Prezelj 6, Boada 33, Dremel 4, Ivanc 2, Poljanšek 15, Kotnik 14, Ajkić, Smolnikar K., Stupica 5

Naše igralke so na kolena spravile ekipo, ki je v zadnjih letih vedno udeleženka finalnih bojev v 1 SKL. S kvalitetno obrambo so domače igralke omejile napadalna gibanja nasprotnic in si pridobila veliko žog (AJM 22 izgubljenih žog) . V napadu smo znali odgovoriti na vse obrambne postavitve izkušenih Štajerk, ki so tokrat prišle močno  okrepljene z nekdanjimi reprezentantkami Drozgovo in Megličevo, kar pomeni, da nas niso podcenjevale in so si zelo želeli in pričakovali zmago. Vendar so naša dekleta, z nekaj manjšimi padci koncentracije, ves čas kontrolirale potek tekme in diktirale ritem igre. V ekipi Maribora igra kar nekaj zelo kvalitetnih igralk, a so tokrat Domžalčanke s taktično zrelo in nepopustljivo igro razveselile veliko številčno občinstvo in za svoj trud so bile po tekmi nagrajene z močnim aplavzom in veliko čestitkami. Ob tem da so vse igralke garale vseh 40 minut, je s svojo učinkovitostjo v napadu in obrambi ponovno izstopala Helena. A na tej tekmi smo dobili širino, saj sta se Katja in še posebej Barbara odlično izkazali in dodali k uspehu tisto, kar nam je na prejšnjih tekmah manjkalo. V obrambi so dekleta pustila srce na igrišču, v napadu pa imamo še veliko rezerv. Predvsem in edino skoki so še vedno element v katerem še zaostajamo. A današnja tekma dokazuje , da lahko z dobrim treningom in pravim pristopom presenetimo marsikoga.  Na koncu bi lahko bila razlika tudi nekaj višja a smo prav v zadnji minuti prejeli 6 nepotrebnih točk, kar nam je opozorilo za v bodoče, da se tekma igra do zadnjega sodnikovega piska. V sredo že nestrpno pričakujemo aktualne prvakinje iz Celja, kar bo zadnja tekma v tem koledarskem letu.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Na nasprotnika smo se dobro pripravili. Tekmo smo kontrolirali od začetka do konca in sem ponosen na naše punce, da so prikazale tak nivo. Vesel sem tudi velike podpore s tribun, saj se je nabralo okoli 200 gledalcev, kot tudi uspešne akcije Anine zvezdice. Delujemo kot dobro organiziran klub in to se pozna povsod. Čestitke tudi nasprotnicam za korektno igro.”

Alen Ploj, trener AJM-ja:
“Čestitam nasprotnicam za zasluženo zmago. Mi se bomo morali malo zamisliti, saj s takšno igro in ne držanjem individualnih ter posledično ekipnih dogovorov pred tekmo in na sami tekmi, ne moremo premagati nikogar.”