Članice z zmago v polfinalu prvenstvenega tekmovanja

13. marca, 2014

Članice v “play off-u” ČESTITAMO

ODEJA : DOMŽALE 65:73 (16:19, 12:14, 12:17, 25:23)
Jevtović 23 (10 skokov), Adamović 16; Prezelj 28, Brekalo 13.

STATISTIKA

Brez velikih napovedi na začetku prvenstva, ampak s trdim delom in pridnim treniranjem, so se naše članice po pokalnem polfinalu v tej sezoni uvrstile tudi v polfinale prvenstvenega tekmovanja. Čeprav smo od začetka sezone ostali brez Katje Kotnik st. in poškodovane Romane Vuković, so ostale dokazale, da lahko prav tako nadomestijo nekatere nosilke in tako izkoristijo priložnost.

Po ogorčenem boju v Škofji Loki so Domžalčanke dve koli pred koncem ligaškega dela postale zadnja ekipa, ki si je izborila mesto v polfinalu državnega prvenstva. Od domače Odeje so bile na tekmi številnih prostih metov, ekipi sta jih skupaj izvajali kar 86, boljše s 73:65.

Škofjeločanke so v večjem delu prve četrtine narekovale ritem igri. Domžalčanke so se v ospredje prebile v zadnji minuti prvega dela z zaporednima trojkama Katje Kotnik in Katje Špacapan (16:19), vodstva pa nato niso več izpustile iz rok. Odeja se je sicer krčevito upirala, zaostanek 17 sekund pred koncem znižala le na tri točke (65:68), za kaj več pa ji je zmanjkalo nekaj sreče, moči in časa.

Na obeh straneh sta najboljši posameznici večino svojih točk dosegli s črte prostih metov. Sandra Jevtović je za Odejo dosegla 23 točk (prosti meti 14/16) in jim dodala 10 skokov, na drugi strani pa je Annamaria Prezelj tekmo končala pri 28 točkah (prosti meti 18/21).

Vlado Velikonja, trener Domžal:

“Za nami je napeta tekma, na kateri smo preizkusili nekaj novih zamisli. Rezultat ni bil v prvem planu, a vseeno smo želeli ostati v pravem ritmu in zmagati, ter pokazati da imamo karakter. Odeja ima ekipo, ki bi si zaslužila več kot kaže položaj na lestvici, a tokrat smo celo prvič zmagali v tej dvorani in si s tem tudi zagotovili igranje v končnici, za kar našim dekletom od srca čestitam.