Dober odpor članic proti Iliriji

8. novembra, 2012

 

DOMŽALE : SUBRINA ILIRIJA 68:88 (17:23, 16:20, 23:22, 12:23)
Boada Xairo 31 (7 skokov, 8 podaj), Prezelj 15 (5 skokov); Tavić 19, Meden 14 (5 podaj).

Članice našega kluba s svojim napredkom navdušujejo svoje navijače iz tekmo v tekmo. Tudi to pot, ko je pri nas gostovala ekipa Subrine Ilirije, so drago prodale kožo. Večji del tekme so vztrajno sledile Ljubljančankam, po rahlem padcu v zadnjih minutah pa na koncu morale priznati premoč z 68:88.
V dresu Domžal je bila na koncu z 31 točkami (met iz igre 11:16), 7 skoki in 8 podajami najboljša Helena Boada. Ta je izsilila tudi 13 osebnih napak, z indeksom 42 (najboljši indeks v dosedanjem delu sezone) pa napovedala tudi boj za najkoristnejšo igralko kola. V domači zasedbi je znova navdušila tudi 15-letna Anamaria Prezelj, ki je dosegla 15 točk. Pa tudi vse, ki so stopile na parket so pokazale kako se bori za klubske barve. Na drugi strani je Tavićeva tekmo končala pri 19 točkah, po 14 pa sta jih dodali Sandra Jevtović in Sara Meden.
Vlado Velikonja, trener ŽKK Domžale:
Čestitam ekipi Ilirije za korektno igro in zasluženo zmago. Kot sem napovedal, to še ni naša prava igra in mi smo največ zapravili pravzaprav v uvodnih minuta, ko nismo izkoristili naših priložnosti. Na koncu tekme smo poskušali s hitro igro na koš nadoknaditi zaostanek, vendar smo v tem delu imeli premalo razpoloženih igralk, tako da je tu nastala največja razlika. Nekaterih taktičnih zamisli nismo uspeli realizirati, vendar se učimo iz tekme v tekmo. Našim igralkam čestitam za pošteno in požrtvovalno igro proti ekipi, ki igra na mednarodnem nivoju. Ne glede na rezultat sem z napredkom zadovoljen, saj se ob že tako odlični Heleni Boada tudi druge igralke prebujajo. Ko bomo popravili realizacijo meta in skoka, bomo na cilju.