Dobra obramba prinesla zmago članic

9. februarja, 2014

DOMŽALE : ODEJA 48:38 (12:14, 12:4, 9:11, 15:9)
Prezelj 14, Špacapan 12 (4 podaje), Brekalo 10 (8 kokov)

STATISTIKA

Članice so v drugem delu po dveh težkih gostovanjih v domači dvorani dosegle prvo in zelo pomembno zmago.  Z 48:38 smo ugnali Odejo ter tako prednost pred najbližjimi zasledovalkami v lovu za končnico povišale na štiri zmage.

Po nezbranem začetku, kjer smo zapravili kar nekaj lahkih metov, smo se po prvih 10 minutah znašli v zaostanku, kar se letos proti Odeji še ni godilo. V tem delu smo brez pravega učinka prav razmetavali z energijo. Tekmo smo odigrali sicer brez poškodovane Romane Vuković ter Katje Kotnik, ki si v tujini išče novo priložnost za uveljavljanje na mednarodni sceni. Ko smo punce dojele, da zmaga ne bo prišla sama, so odigrale agresivneje in realizacija se je zelo izboljšala. Predvsem kvalitetna obramba nas je reševala, da smo se lahko vrnili nazaj v ritem, saj smo nasprotniku dovolili manj kot 10 točk na četrtino. Ob tem smo njihovi najboljši strelki omejili na skupno le 13 točk. Sami pa smo bili izjemno neprecizni v napadu. V zadnjem delu smo obrambo dvignili na še višji nivo in se nagradili z nekaj lepimi protinapadi, kjer je prednjačila  Annamaria Prezelj ter Nina Brekalo, ki je dosegla tudi najvišji indeks učinkovitosti na tekmi in tudi svoj rekordni (13), kar je še en dokaz, da si lahko nekdo s trdim delom prej ali slej vse povrne.  Z bistveno manj izgubljenih žog na tekmi smo se tako v zadnji minuti povzpeli na 48:38 in slavili peto zmago v tej sezoni.

Annamaria Prezelj je bila na koncu s 14 točkami (prosti meti 10:10) najboljša strelka tekme. Svojemu izkupičku je dodala tudi sedem pridobljenih žog. Z 12 točkami in štirimi podajami ji je sledila Katja Špacapan in Nina Brekalo z 10 točkami in 8 skoki .

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Tekmo smo si težko naredili samo, ko na začetku nismo imeli prave zbranosti pri zaključkih. Ponovno smo srečanje odigrali brez dveh nosilk igre in preostale, ki so dobile svoje minute, so jih zelo dobro izkoristile. Morda so punce pričakovale, da bo zmaga lažja, tako da je to spet nova in dobra izkušnja. Odigrali smo zelo učinkovito v obrambi in to je bil tudi cilj. Čestitke našim košarkaricam za prikazano in za zasluženo zmago, gostujoči zasedbi pa za korektno igro.”

Jaka Hladnik, trener Odeje:
“Punce so se trudile, a Domžale so bile boljše.”

 

LESTVICA:

1. Athlete Celje 12/1 25
2. Triglav 12/1 25
3. Grosuplje 8/5 21
4. Domžale 5/8 18
5. Konjice 1/12 14
6. Odeja 1/12 14