Dobrih 30 minut premalo v Konjicah

27. novembra, 2014

Sreda, 26. novembra:

1. SKL ZA ŽENSKE, 7. KOLO:  KONJICE : DOMŽALE 60:45 (11:19, 24:10, 12:12, 13:4)

Brekalo in Serdinšek-Betlehem po 9

Na sredini tekmi 7. kola so članice gostovale v Sl. Konjicah in po nizu slabših predstav, čeprav še vedno oslabljene, pokazale zobe. Domačinke so zmago s 60:45 potrdile šele v zadnji četrtini, ki so jo dobile s 13:4.

Po izenačenih uvodnih minutah smo prevzeli pobudo. Po zaostanku z 11:9 smo zadnje štiri minute prve četrtine zaključili z nizom desetih zaporednih točk (11:19). Nato so se prebudile tudi domačinke in odgovorile z enako mero. Nekajkrat smo še uspeli zaustaviti pobeg nasprotnic, a na koncu je bilo ponovno preveč izgubljenih žog in premalo skokov. To je bil tudi poglaviten razlog, da so domačinke v prvi polovici zadnje četrtine povedle s 56:43. S tem je bil zmagovalec tudi odločen. V naših vrstah še vedno pogrešamo Romano Vuković, Anjo Ilievski in Karin Cunjo, ter »sveže« poškodovani Evo Stefanoski in Jelico Petrović. S tako kratko klopjo se je v prvi ligi težko prebiti do zmage, tudi ob fantastični igri. Tudi po sedmem nastopu v 1. SKL za ženske ostajamo edina ekipa brez zmage,

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Domačinke, ki so do sedaj namučile skoraj vse favoritinje lige, so zasluženo slavile zmago. S porazom nisem zadovoljen, a so naše košarkarice 30 minut kazale drugačen obraz, kot pred tremi dnevi in jim nimam kaj očitati. Upam, da se katera od odsotnih igralk kmalu vrne na parket.”

Stojan Fink, trener Konjic:
“Igralke kljub opozorilom v tekmo niso šle tako, kot je treba, kar so Domžalčanke izkoristile in nas kar namučile. Ko smo igrali obrambo, se je rezultat obrnil na našo stran. Danes smo odigrali najslabšo tekmo v tej sezoni, vendar proti oslabljenemu nasprotniku dovolj za zmago. Igralkam čestitam za uspeh, tekmicam pa za borbeno igro in nepopustljivo igro.”