Ekipa mlajših deklic na prav posebnem obisku

10. decembra, 2016

Predsodki, ki jih imamo o starejših so vse bolj prisotni. Starost je tema, o kateri se ne pogovarjamo dovolj. Le v naglici živimo svoje življenje in se ne posvečamo dovolj malenkostim. Zato smo se v klubu ŽKK Domžale odločili, da bomo pomagali deklicam U 13 pri izpodbijanju stereotipov, učenju strpnosti in spodbujanju k prostovoljnemu delu.
Že sam prihod v Dom upokojencev Domžale je bil nekaj novega. Večina deklet si je predstavljala starejšo opremo in bolj temne prostore. Dom je vseboval neko posebno energijo, neko življenje. K temu so zelo pripomogle dobrovoljne medicinske sestre, ki so svoje delo opravljale s srcem.
V skupnem prostoru smo se namestili na stole in se začeli spoznavati. S seboj so deklice prinesle tudi balone, nad katerimi so bili vsi navdušeni. Izvedeli smo veliko zanimivih življenjskih zgodb in raznih pripetljajev, katere so starejši gospodje in gospe z veseljem pripovedovali. Kasneje smo si balone tudi podajali in prav čudovito je bilo videti nasmehe, ki so zapolnili prostor.
Dekleta so našla veliko skupnih točk z upokojenci – radi se zabavajo, berejo dobre knjige (predvsem ljubezenske) in seveda lenarijo. To še najrajši.
Nato je nastopila košarkašica violinistka Lucija in nam zaigrala čudovito skladbo. Na koncu smo skupaj zapeli tudi zelo znano ljudsko pesem Kuža pazi.
Iz doma smo se vrnili z nasmejanimi obrazi in srci polni upanja ter ljubezni. Dekleta so spoznala resnico o starosti, da leta ne izbrišejo veselja in radosti, temveč ga le še povečajo.
Upam, da so naši novi prijatelji uživali v naši družbi, tako kot smo mi v njihovi. Na ponovno snidenje!

Bravo punce!