Kadetinje v FF za 3.mesto

30. marca, 2012

Danes se je v Celju začel FF za kadetinje. Naša ekipa je proti domačinkam hrabro igrala, žal pa se je pokazalo, da so visoke domačinke le previsoka ovira za nas. Tudi osemkrat so skočile za odbito žogo v napadu, dokler niso le zadele. Nas je pokopala slaba dnevna  strelska forma, saj smo le preveč grešili. V nedeljo pa upamo, da se bodo naša dekleta zbrala in osvojila toliko željeno medaljo.

Žal so imeli organizatorji težave z internetom, tako da “prenosa” v živo ni bilo.

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 74:57 (17:13, 27:17, 17:12, 13:15)
Gajić 20 (15 skokov,), Macura 17 (15 skokov); Ajkič 27 (9 skokov), Tajher 11 (7 skokov), Prezelj 9, Klemenc 8,Vavpetič 2.

Tekmo, na kateri so bile domačinke izrazite favoritke smo začeli oboji zelo nervozno in z velikim številom napak. Po sedmih minutah je bil rezultat 6:6, v samem finišu prve četrtine pa so po srečnem naključju domače s trojko prišle do največjega vodstva 17:13. V 2.četrtini je odlična Gajičeva s 15 točkami in 12 skoki poskrbela za prevlado in morda preveliko prednost, glede na dogajanje na igrišču. Tudi v nadaljevanju se naše kadetinje niso mogle znebiti krča, zato je prednost hitro narasla na neulovljivih 20 točk. Celjanke niso briljirale v napadu ali pa jih je tudi naša agresivna obramba ovirala, saj so zgrešile kar 40 “zicerjev”! To bi bil naš plus, če bi vsaj večino zgrešenih metov ulovili. Vendar postavi ekip, kjer je najvišja Domžalčanka visoka prav toliko kot najnižja Celjanka, povesta vse. Rezultat te višine je bil osupljiv ob pogledu na statistiko po koncu tekme, saj so imele domačinke kar 70 (!!!!!!) skokov na tekmi! Kar 32 v napadu, medtem pa je naša ekipa zbrala le 29 skokov skupaj! Taka premoč bi se poznala manj, če bi zadevali številne odprte mete ali bolje tekli v tranziciji in diktirali tempo. Nič od naštetega se tokrat ni zgodilo, zato lahko le športno čestitamo višji ekipi za zmago in se dobro pripravimo na nedeljski mali finale, proti ekipi Triglava iz Kranja.