Medla igra in visok poraz

27. februarja, 2014

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL, 7. KOLO:

Sreda, 26. februarja:

DOMŽALE : ATHLETE CELJE 38:89 (9:28, 12:19, 4:23, 13:19)
Dremel 10, Serdinšek-Betlehem 7; Osterman 18 (8 skokov), Lisec 17 (12 skokov, 4 podaje).

STATISTIKA

Domače košarkarice so se očitno že pred tekmo povsem sprijaznile s porazom. Takega pristopa od njih to sezono nismo bili navajeni. Raztrgana igra, veliko individualnih potez, slab skok in še slabša realizacija metov, so pripeljali do ene najslabših tekem v tej sezoni.  Aktualne prvakinje so že na samem začetku pokazale zobe in bile na koncu od domače zasedbe prepričljivo boljše.

Celjanke so že ob koncu 12. minute povedle z 20 točkami razlike (11:31) in vprašanje zmagovalca praktično rešile že v prvem polčasu, ki so ga dobile s 47:21. Z izjemo blokad (2:2) je bila gostujoča zasedba prepričljivo boljša v vseh parametrih igre. Skok je dobila s 50:26, zbrala pa je tudi 14 podaj več od nasprotnic (6:20).

V domačem dresu je bila ob stoodstotnem izkoristku meta (5:5) z 10 točkami najboljša Ula Dremel, sedem točk pa je dodala Urška Serdinšek Betlehem. Štajerke so odlično omejile učinek Katje Špacapan, ki je ob metu 2:13 za tri točke srečanje zaključila pri šestih točkah. Na drugi strani je Domžalčankam največ preglavic povzročala celjska centrska linija. Martina Osterman je 18 točkam dodala osem skokov in tri podaje, točko manj pa je ob 12 skokih in štirih podajah prispevala Eva Lisec. Med Athletinjami še vedno ni nastopila Marica Gajić, medtem ko je po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe stopala Alma Potočnik prvič zaigrala tudi na slovenskem parketu.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Še vedno smo oslabljeni, saj pred pokalom ne želim dodatnih poškodb in tudi zato nam igra ne steče. Tokrat pa sploh nismo prikazali pravega obraza. Celjanke so povsem zasluženo visoko slavile zmago. O določenih akterjih pa bi bilo patetično govoriti, saj ne morejo iz svoje kože.”

 

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Čestitke mojim dekletom za zmago, prav tako pa Domžalčankam za korektno igro.

vir: kzs