Mlade košarkarice ŽKK Domžale zmagovalke United World Games

4. julija, 2018

Od 21. do 24. junija so se košarkarice ŽKK Domžale v kategoriji starejših deklic (U14) udeležile United World Games v Celovcu ter na igrah dosegle izjemen uspeh.

United World Games, je velika športna prireditev za mlade, ki se je udeležilo preko 10.000 mladih športnikov in športnic, iz skoraj 40 držav sveta, ki v tem času zasedejo ves Celovec. Na igrah so potekala tekmovanja v trinajstih različnih športnih panogah. Poleg igranja košarke, so se dekleta lahko družila s športniki iz različnih koncev sveta, kar so zagotovo neprecenljive izkušnje.

Naša ekipa je s ponosom branila barve Domžal in Slovenije. V tekmovanju v skupini je zabeležila same zmage proti ekipam UBI Graz (Avstrija), TBA Fireballs (Nemčija) in Back2Basics (ZDA).

Kot prva ekipa v skupini B, so se v polfinalni tekmi dekleta pomerila z drugo uvrščeno ekipo skupine A, Stuttgart Eagles (ZDA) in opravičila vlogo favorita ter se suvereno uvrstila v finale. Pred nedeljsko finalno tekmo, so dekleta izkoristila za sproščujoče kopanje v Vrbskem jezeru.

Sledila je nedelja in veliko finale, nasprotnice Američanke, a naša dekleta so bila odločena, da osvojijo zlato medaljo. Po izenačenem začetku, so naša dekleta kasneje prevzemala pobudo in ob bučni podpori navijačev, ki so jih prišli spodbujati iz Slovenije, v velikem slogu zmagale. Sledilo je veliko slavje in podelitev zlate medalje ter pokala na velikem stadionu v Celovcu.

Prav vsa dekleta, ki so zastopale Domžale, si zaslužijo pohvalo za prikazane igre in velik mednaroden uspeh, odlično pa sta se odrezala tudi trenerja Franci in Luka, ki sta poskrbela za dekleta in jih odlično vodila na tekmah.

Mi smo ves čas aktivni #EnaEkipaEnoSrce#!

IMG_4789

Image 1 of 12