Mladinke za točko prekratke

9. decembra, 2012

.SKL mladinke U18

ŽKK DOMŽALE : ATHLETE CELJE 62 : 63 (11:14, 9:17, 16:16, 26:16)

Žohar N., Grintal M., Ajkić S. 20 /4/ (2:2),  Dremel U. 3 (1:4), Prezelj A. 29 /1T/ (8:10), Smolnikar M.  Žura Š. 1 (1:4), Smolnikar K. 4, Valenčak S. 5 (1:4),

Žal se je zgodba iz prejšnjega tedna pri mladinkah ponovila tudi na tekmi proti Celjankam. Predvsem tista  zgodba, ki se odvija tam, kjer nimamo vpliva. Je pa bila v drugem polčasu tekma izjemno napeta, saj so naše igralke prisilile aktualnih prvakinje v veliko napačnih potez, ki smo jih kaznovali z uspešnimi protinapadi. A na koncu, ko smo imeli met za zmago sta sodnika žal prepustila odločitev o osebni napaki nekomu tretjemu, ki pa ni imel piščalke in ga ni bilo v dvorani. Ne glede na rezultat, smo veseli povratka Sabine po dolgotrajni poškodbi, prav tako, kot smo lahko ponosni na karakter, ki ga kaže ekipa mladink in upravičeno lahko resno računamo na vse igralke tudi v prihodnosti.

Ne glede na končni izid, se pa morajo igralke zavedati dejstva, da smo v situaciji, ko bo potrebno dati še več od sebe na treningih. Predvsem pa bo pred ključnimi tekmami potrebno več časa nameniti rednemu obisku treninga, sicer bomo vedno preveč odvisni tudi od sreče, namesto le od prikazanega znanja. Kvaliteto imamo, kar smo si že dokazali, ampak jo bo potrebno vsakodnevno tudi nadgrajevati in le tako bomo  napredovali. Naj nam bo tudi to (ponovno) v poduk, da je potrebno biti zahteven tudi do lastnega dela, saj z dobrim delom pridejo tudi rezultati.