Močno oslabljene članice poražene doma

24. februarja, 2014

DOMŽALE : GROSUPLJE 61:70 (18:14, 14:22, 9:12, 20:22)
Prezelj 20, Špacapan 10; Bajrektarević 20, Gabrovšek 13.

STATISTIKA

Naša zasedba, ki je bila brez Katje Kotnik st,,  Karin Cunja, Urše Serdinšek Betlehem in Romane Vuković je prisilila gostujočo ekipo, da so bile v uvodnih desetih minutah v podrejenem položaju, Delni niz 10:2 pa je bil dovolj za vodstvo s 36:30, Naše punce pa se v nadaljevanju na manj kot tri točke zaostanka (51:54 v 35. minuti) niso uspele približati.

Po velikem skalpu Triglava so se košarkarice Grosupljega tokrat morale izredno potruditi, da same niso doživele podobnega negativnega presenečenja na gostovanju v Domžalah. Domača zasedba jim je, podobno kot na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni, nudila izredno dober odpor, na koncu pa morala priznati premoč z 61:70.

V domžalski vrsti je z 20 točkami tekmo končala Annamaria Prezelj, 10 pa jih je dodala Katja Špacapan. Na drugi strani je svojo najboljšo predstavo v tej sezoni prikazala Sandra Bajrektarevič, ki je zadela šest trojk iz osmih poizkusov, srečanje pa končala pri 20 točkah. Grosuplje si je z zmago dokončno zagotovilo najmanj tretje mesto po ligaškem delu.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitam Grosupljemu za povsem zasluženo zmago, tokrat sem v igri naše zdesetkane ekipe celo užival. Nekoliko smo preizkusili tudi igralke, ki manj igrajo in lahko rečem, da so upravičile moje zaupanje. Na koncu so gostje znale unovčiti izkušnje težkih tekem, mi pa smo se naučili, da je, ne glede na tekmeca, športno verjeti v zmag, zato gre puncam velika pohvala.”

Mladen Rajić, trener Grosupljega:
“Ekipi Domžal čestitam za borbenost in igro, ki so jo tokrat pokazale, prav tako pa mojim igralkam za zmago. Naši treningi so bili v minulem tednu slabi, saj je kup igralk bolnih, zato se zahvaljujem staršem, da so jih pustili na tekmo.”